Intenzív vagy félintenzív nyelvtanfolyam a hatékonyabb?
Jártam intenzív tanfolyamra tavaly nyáron, 1 hónapos volt a tanfolyam, 100 óra. H-P jártunk, napi 5 óra, elég húzós volt, rengeteget tanultunk, sok anyagot vettünk az órán, sok leckét is kaptunk. Jó tanárunk volt, de a nyelvvizsga sokaknak nem sikerült, csak mondjuk az egyik fele, 10-ből 2-3 embernek lett meg, kb 3-4 embernek sikerült az egyik rész, a többi bukta. Persze a gyengébbek, akik lazán vették a dolgot.
Ha nyári programot keresel, tökéletes lehet, nem lesz nehéz visszarázódni a suliba szeptemberben, jobb leszel a nyelvből egész évben és még talán a nyelvvizsga is sikerül, ha előkészítőre jelentkezel, ha általánosra mész, mint mondtam, a suliban kamatoztathatod a tudást.
A fél intenzívben talán az a jó, hogy van ideje leülepednie a tananyagnak, szavaknak, nyelvtannak... több időd van készülni egyik óráról a másikra, többet tudsz gyakorolni, mert heti 2-3 alkalommal kell csak bejárni a nyelviskolába. Ha annyira nem sürgős a vizsga, esetleg mellette suliba jársz, akkor inkább ezt válaszd, de folyamatosan, minden nap foglalkozz a nyelvvel (ha csak a tanult szavakat olvasod is át vagy leckét írsz vagy csak zenét hallgatsz/filmet nézel, az is nagyon jó)
Húh, szinte csak azt tudom írni amit az első:D Tavaly nyáron voltam egy intenzív német nyelvtanfolyamon, jó nyelvérzékkel. Heti 5x5 óra. Lehet, hogy azért, mert csak 13 éves voltam, és mgé nem szoktam hozzá, de nagyon kemény volt. Hazaestem délután három órára, fájt a fejem(ebben közrejátszott az is, hogy túl sokat volt rajtam a szemüvegem..), és akkor még írjam meg a több kiló leckét(mert adnak. rengeteget..), és még tanuljak meg 20-30 szót, névelővel együtt.
nem bántam meg, hogy elvégeztem a tanfolyamot, csak azt, hogy nem fél intenzívre mentem.
Végül 86%-os lett a záróvizsgám, szóval nem volt valami hatékony, nem tudott leülepedni az anyag.
Idén nyáron is megyek, de mindenképpen félintenzívre..:) (Bár ilyen intenzitásún még 3x annyi leckét adnak..xd)
De mondom, egy 13 éves más mint egy 25.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!