Hol lehet német felsőfokú nyelvvizsgára felkészülni?
Intenzív (napi 5 óra a hét 5 napján) tanfolyamot keresek, és igazából nem is nyelvvizsga-előkészítőt, hanem simán felsőokú színtű tanfolyamat, mert a nyelvvizsgára egyedül is fel tudok készülni, ha megveszem a feladatlapot.
Viszont hetek óta nem találok megfelelőt. Szerettem volna nem a legdrágább helyre menni (goethe, ösd) de már úgy vagyok vele, az anyagiak se érdekelnek, csak most van szabadidőm, és teljes mértékben a németre szeretném fordítani.
De se a Bonus, se az Euro, se a Katedra, se a Cosmopolitan se a fentebb említett nyelviskolák nem indítanak ezen a színten intenzív tanfolyamot, eddigi információim szerint.
Ti hogy és hol készültetek fel?
Köszi
"Hol lehet német felsőfokú nyelvvizsgára felkészülni?"
Otthon.
Írásbeli viszgához Szalai Elek: 2000 feladat,
szóbelihez Emericzy Tibor: Minden helyzetben otthonosan
Emellett olvasás, filmnézés, módszeres szókincsbővítés.
Rég óta tanulom itthon a nyelvet, mivel 2005ben tettem le a középfokú nyelvvizsgát, és azóta nem is használtam, sokat kellett ismételnem.
Otthoni tanulással, német filmnézéssel, és könyvek olvasásával sikerült visszahoznom a tudásomat, sőt fejlődni is.
De mivel most időm és pénzem is lenne rá, szeretnék egy kis segítséget, iránymutatást kapni a tanuláshoz egy tanfolyam keretében.
Azért unalmas már itthon egyedül, jó lenne új módszerekkel, új emberekkel tanulni. Ráadásul bele kell húznom, mert tavasz-nyárra már kell a felsőfokú papír.
Középfokú nyelvvizsga után a felsőfokú megszerzése kb. további 200-300 óra tanulás.
Mondjuk 50-100 óra hallás utáni értés gyakorlat, 2-3 ezer szavas szókincs felszedése és némi nyelvtan gyakorlás.
Ez megszerezhető kényelmes tempóban 6 hónap alatt, sietve 3 hónap alatt. Ha már 7 éve megvan a középfokú vizsgád, és azóta is fejlődsz, akkor lehet, hogy ideje lenne megpróbálni a felsőfokút.
Ha még készülsz német felsőre írj vissza. Az is érdekelne, hogy most hol tartasz.
Üdv: Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!