Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol lehet ÖSD nyelvvizsga...

Hol lehet ÖSD nyelvvizsga feladatsorokat letölteni?

Figyelt kérdés
Vagy ha sehol se lehet, akkor milyen könyveket javasoltok?
2012. febr. 9. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:

A honlapon www.osd.at fent ki tudod választani az adott szintet, arra kattintva jobb oldalon eléred a vizsga leírását, letöltését, megoldókulcsot... A neten én máshol nem találtam mintafeladatot sajnos, pedig én is keresek, mert ezt a vizsgát szeretném majd letenni...

Felkészüléshez jó az 1000 kérdés és válasz (ebből is egy csomó van, szintek és szaknyelvek szerint is lehet válogatni)

Tamási Anita - Csörgő Zoltán - Malyáta Eszter: B2-Finale - Ein Vorbereitungskurs auf die ÖSD-Prüfung Mittelstufe Deutsch

Péntek Bernadett - Szombatiné Fülöp Ildikó: Test- und Übungsbuch ÖSD Mittelstufe Deutsch B2 + 2 Cd

Das Testbuch ÖSD - Mittelstufe Deutsch B2

ELTE Eötvös Kiadó, 2009

Gyakorlásnak bármely más könyv is megfelel, ezek kimondottan írják is, hogy az ÖSD-re készítenek fel. Mind középfokú, ha alap- vagy felsőfokra készülsz, nem tudom mi lehet jó :(

Én felsőfokra felkészítőt keresek még mindig :D

2012. febr. 10. 13:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Szerinted elég ha otthon egymagam készülök fel rá?

Vettem egy könyvet amiben a nyelvtan le van írva és ezek közül még megrendelnék párat. Plusz van egy szóbelire felkészítő 888 kérdés és válaszom. 9 éve tanulom a németet, 4-5 vagyok belőle.

Felsőfokúra felkészítő könyvük nincs is? :O

2012. febr. 10. 16:41
 3/4 anonim ***** válasza:

..de van, időközben megtaláltam :D

ÖSD B2 Übungsmaterialien - Középfokú ÖSD nyelvvizsga felkészítő könyv (www.studentbook.hu)

Magadtól is fel tudsz készülni, de jobb ha van kire támaszkodnod ha elakadnál.. Ki javítja majd a leveleidet, ki magyarázza el a nyelvtant, kivel gyakorlod a szituációt... legalább hetente 1-2 alkalommal keress egy tanárt, az úgy anyagilag sem fog megterhelni, de önbizalmat ad és szükség is van rá.

Jó felkészülést... ;)

2012. febr. 10. 16:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi még egyszer!

Akkor keresek egy tanárt, igazad van. És neked is jó felkészülést! :)

2012. febr. 10. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!