Tudnátok nekem tanácsot adni? (Angol nyelvvizsga)
Tehát, 10.es vagyok most a gimiben és már 10 éve tanulom az angolt az utóbbi 2 évben emelt szinten...Szeretnék idén májusban nyelvvizsgázni(középfokon). Úgy érzem hogy a nyelvtanom sokkal erősebb mint a szókincsem, és nem tudom hogy fejleszthetném a szókincsemet...Persze a nyelvtanom se hibátlan de jobb mint a szókincsem...Tudnátok valamilyen könyvet, vagy oldalt, vagy valamilyen módszert ajánlani nekem??
És melyik nyelvvizsga típust ajánlanátok?? Ki hol tudta letenni?? Ha esetleg most még jobban rákapcsolok akkor sikerülhet májusban, nem??? Amúgy a Katedra nyelviskola szintfelmérőjén az eredményem C1-es szint volt...nem tudom mennyire lehet hinni neki...
Köszönöm a válaszokat...!
SZókincsfejlesző könyv: English vocabulary in use (intermediate vagy upper-intermediate)
Nyelvvizsga: Euro (ez a leginkább vizsgázóbarát, gyakorlatias, sok anyag van hozzá)
Ha írásban C1-es szinten vagy és szerinted a szókincsed gyengébb, akkor a szóbeliségre kell helyezned a hangsúlyt. Beszélgess sokat angolul! Próbáld az ujjonan tanult szókincsed beépíteni (tudatosan ) a beszédedbe
Szia!
Én kétévnyi angol tanulás után csináltam egy B2-es nyelvvizsgát (BGF-es üzleti középfok). Az én sulimnál ez volt a feltétel. :) Ha jobban belegondolsz, simán könnyebb, mint egy "sima" középfok, mert az enyémnek a szókincse azért egy bizonyos területre be van határolva. Persze ha nem érdekel a közgazdaságtan, vagy nem ilyen témában tanulsz/fog tanulni tovább, akkor lehet szenvedés lenne számodra.
Nekem ami sokat segített még, az az, h CNN-t néztem napi egy órát legalább, figyeltem a kiejtést. Ugyanígy a filmeket eredeti angol hanggal és magyar felirattal követtem. Meg is lett az eredménye, mert a 20pontos magnóhallgatáson 15 pontom lett. (8 a minimum) :)
Mondjuk ha tíz éve tanulsz angolul, nem értem mit parázol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!