Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megpróbáljak németről angolra...

Megpróbáljak németről angolra váltani?

Figyelt kérdés

Már 12 éve tanulok németet, de igazán sose érdekelt,olyan faluban lakunk, ahol általános iskolában nem lehetett más nyelvet, csak németet tanulni, középiskolában emiatt nem is engedtek angolt tanulni, így muszáj volt ott is németre mennem. Németből érettségiztem, az érettségim 3-as lett. Most a főiskolán is németet tanulok, mert erre írtak be az első félévkor, de egyszerűen nem érdekel maga a nyelv, teljesen idegen tőlem, csak nehéz erőfeszítések árán tudok leülni és megtanulni. A szavakat is nehezebben tanulom meg, viszont ha hallok egy angol szót akkor az megmarad bennem. Állítólag az angol könnyebb is mint a német.

Muszáj lesz nyelvvizsgát tennem valamilyen nyelvből, mert anélkül diplomát, munkát aligha kapok. Szerintetek megéri abbahagyni a németet és elkezdeni az angolt? Vagy kezdjem el az angolt és mellette tanuljak németet is? Ha elkezdem az angolt hogyan álljak neki? Egyedül, tanár nélkül el lehet kezdeni tanulni vagy nem ajánlott?

2012. febr. 2. 22:51
 1/3 anonim ***** válasza:
én 10 évig tanultam angolt, és most 10ben kezdtük a 2. idegennyelvet, én a németet, így egyszerre tanuljuk a 2 nyelvet. szerintem a német sokkal könnyebb.. de ha az angolt szereted, és jobban megmarad, akkor megéri elkezdeni tanulni, akár egyedül, akár tanárral. szerintem kezdd el egyedül, és ha megy, keress egy tanárt
2012. febr. 2. 23:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy megtanulsz, olyan angol szavakat, amit hallasz, az eléggé sántít. Persze neked legyen igazad, én nem tudhatom.

Én ajánlanám, mert az Angol fontos, de ne hidd, hogy az Angol majd könnyebb lesz. Persze a ragozás könnyebb és nincs több névelő, ez persze könnyítés, de az angol szókincs sokkal nehezebb és nagyobb. Németben sokkal gyakoribbak az értelemből jött összetett szavak, angolban inkább új szó mindenre. Később az Angollal is meg lehet szenvedni.

Tehát, én ajánlom csupán, mert Angol fontosabb, mint a Német és, mert lehet, hogy tényleg egyszerűbben fog menni, de csodát ne várj tőle.

Ettől függetlenül a párhuzamos tanulást is ajánlom bár ha nem megy, akkor lehet nem kéne erőltetni. Erről nem tudok sokat mondani, mert ilyen téren nincs tapasztalatom.

2012. febr. 2. 23:09
 3/3 webnyelv ***** válasza:
Az angolt feltétlen érdemes elkezdeni, akár tanfolyamon (ez olcsóbb, elsőre talán jobb), akár tanárnál. De a németet se hagyd már abba, főleg ha ennyi munkád van már benne.
2012. febr. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!