Magyarország lakosságának hány százaléka beszéli legalább jól az angolt?
Ha egy 1-5 ös skálán értékelni kéne akkor Magyarország lakosságának hány százaléka beszéli legalább 4-es szinten az angolt? Ez azért érdekelne, mert összevesztem az angoltanárommal, mert ő azt mondta, hogy kb 10%, de én ezzel nem értettem egyet, magyarázva azzal, hogy egyrészt világnyelv, másrészt a mai üzleti viszonyokban aki nem tud angolul (vagy más idegen nyelven) az nem is kereshet nagyon sokat.
szóval ezért érdekelne, lehetőleg valami megbízható adatot kérek, mert nem szeretnék hülyeséget mondani a tanáromnak.... :)
Köszi.
Köszi szépen, én mondtam neki, hogy több mint 10 százalék, de hát...
Mindegy most már bizonyítékom is van rá :)
Szerintem nagyjából igaza volt a tanárodnak, 10-15%nál több nem tud "rendesen", értsd erős középfokon, vagy felsőfokon beszélni angolul. Az, hogy kb el tudja mutogatni mit akar, meg tud kérni egy pohár vizet, az nem nyelvtudás.
Aztán ne felejtsd el, hogy az ország egyharmada (33%) nyugdíjas, ők vagy semmilyen nyelven nem beszélnek, vagy oroszul, ugyanez vonatkozik a 30-40 éves korosztályra is. A mi generációnk (tizen- huszonévesek) már kötelezően tanulnak angolt, de köztük is sok az, aki ennek ellenére sem tudja rendesen elsajátítani a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!