Van itt valaki, aki kettőnél több nyelvet beszél társalgási szinten? Hogyan és mennyit tanultátok?
Szia, én angolul, németül és svédül tudok (mindháromból középfokú nyelvvizsgám van)
Németet általános sulitól kezdve tanultam több mint 8 évig, de mivel már 6 éve nem tanultam, eléggé elfelejtettem (azért a társalgási szint megy)
Angolt gimiben kezdtem, 3 év gimis tanulás(szar tanárral)+ 3 hetes nyelvtanfolyam után leraktam a középfokút. Ez már 5 éve volt, azóta nemigen tanultam angolul, de filmnézéssel+olvasással elég jól lehet szinten tartani, és akár fejlődni is (ez a többi nyelvre is igaz persze, csak a csapból is az angol folyik azért egyszerűbb :))
svédül 2 évig tanultam magántanárnál a nyelvvizsgáig, és rengeteget olvastam meg filmeket néztem.
Van:-)!
Én Kolozsvárott éltem 19 éves koromig, így a magyar mellé "ajándékba" kaptam a románt :-). Angolból felsőfokúm van, aztán utána elkezdtem a németet is tanulni, amiből 2 éve letettem a középfokút. Jövő hónapban, ha anyagilag is úgy állok, akkor neki akarok ugrani az orosznak magántanár segítségével.
"Hogyan és mennyit tanultátok?"
A románt nem kell magyaráznom, az még kisgyerekként együtt jött a magyarral. Angolt középiskolában kezdtem, 3 év után tettem középfokút, aztán az egyetem mellett felsőt (nem nyelvszakra jártam). Németből is 3 év alatt csináltam középfokút. Az orosszal majd kiderül, meddig jutok.
Nincs semmi különösebb technika, szorgalmasan kell tanulni mindennap, és akkor megy. Persze azért a beállítottságon és az érdeklődési körön is múlik, engem nagyon érdekel ez a téma, szeretek olvasgatni a világ nyelveiről, valamilyen szinten ez a hobbim.
Pl. van olyan ismerősöm, aki ügyes programozó lett, nagyon érti a matekot, de nagyon megszenvedett a középfokú angolért, ami kellett a diplomához, csak több próbálkozás után sikerült neki. Szóval, kit mi érdekel.
Én azt mondom, hogy egy nyelvvizsgát azért szükségből is ki tud szenvedni bárki, ha szorgalmas, még ha nem is nyelvtanulás a kedvenc időtöltése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!