Spanyolul nem tudok, az angolhoz képest MINDEN nyelv nehéz, a némethez szokták hasonlítani, mert oroszban is 800 féle eset (igazából csak 6) meg ragozás van, mint németben. Még kötöttebb és még precízebb a nyelvtana, mint a németnek, tehát ebből a szempontból kicsit bonyolultabb. A cirill abc ne zavarjon, egy óra alatt meg lehet tanulni, utána megszokod. És az orosz SOKKAL szebb nyelv, mint az angol és a német együttvéve.
2012. jan. 18. 22:09
2/6 anonim válasza:
Valahova az angol és német közé helyezném nehézségben. Az angol és a spanyol kb. egyforma nehéz.
Összehasonlítva az oroszt és spanyolt az a szembetűnő, hogy az oroszban bonyolultan működnek a névszók és egyszerűek az igék, a spanyolban pont fordítva.
Az angolnak egyszerűbb a nyelvtana, mint a spanyolnak, de bonyolultabb a kiejtése. Az orosz kiejtése is bonyolult, hasonlóan az angolhoz.
Szóval az oroszt kb. úgy képzeld el, hogy spanyol bonyolultságú nyelvtan + angol nehézségű kiejtés.
2012. jan. 19. 15:23
3/6 anonim válasza:
Előző: érdekes, nekem sokkal több problémám volt az igékkel, mint a névszókkal.:) A névszók ragozása egy-két kivételtől eltekintve szinte tökéletesen ment a kezdetektől fogva, az igékkel viszont nem mindig vagyok tisztában. Bár nem a ragozásukkal vannak gondok, inkább azzal, hogy más igekötő teljesen mást jelent. Használni annyira nem bonyolult őket, de megjegyezni (és még fontosabb: nem összekeverni) őket szerintem jóval nagyobb kihívás, mint az összesen hat esetet megtanulni.
2012. jan. 19. 17:41
4/6 anonim válasza:
"Bár nem a ragozásukkal vannak gondok, inkább azzal, hogy más igekötő teljesen mást jelent."
Az igekötős igék egyszerűen szókincsmagolási problémát vetnek fel. Meg kell őket tanulni, aztán kész.
Ahogy a spanyolban meg rendhagyó igealakok százait kell bemagolni (ez az a fázisa a spanyol tanulásának, ahol még nem tartanak azok, akik azt hirdetik, hogy "a spanyol a legkönnyebb nyelv" :)))
2012. jan. 19. 18:52
5/6 anonim válasza:
Egy bizonyos szint után brutális. Szóbval a ragozásokat meg lehet tanulni, ami nagyon nehéz az a mozgást jelentő igék használata. Na abba beleizzadtam.
2012. márc. 5. 15:34
6/6 anonim válasza:
Hát angolnál nehezebb, de ha van hozzá kötődésed, akkor érdemes tanulni. Én kötődöm az oroszhoz, és a kiejtésre is rá vagyok állva
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!