Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tanulás 4 hónap alatt?

Angol tanulás 4 hónap alatt?

Figyelt kérdés

A májusi emelt angol érettségire szeretnék menni és az lenne a kérdésem, hogyan készüljek?

Kell ugye egy bizonyos szókincs, aztán a hallgatás a szövegértés és a fogalmazás, majd pedig szóbelin a beszéd.

A szokásos példafeladatokon kívül mit ajánlotok még pluszba?

Nézzek filmeket angolul? Ilyenekre gondoltam.

2012. jan. 18. 11:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkora jaj de nagyon nagy szókincs nem kell. Az emelt nyelvi érettségi nem anyanyelvi tudást kér, ezt ne felejtsük el! Egy középfokú nyelvvizsga szintje, nem több.

Én csináltam emelt angolt, a szóbeli volt nehezebb, mert hülye tételt húztam és egyszerűen nem értettem a témához (több férfi születik-e mint nő, ha igen jó vagy rossz ez, és miért? :Oo)

Szóval a kérdésre válaszolva, ha megy az angol úgy általában jó vagy belőle, szereted, tudod a nyelvtant akkor én inkább tanár segítségével a beszédre gyúrnék, azzal lehet a legtöbb problémád.

2012. jan. 18. 13:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Érettségin vannak témakörök, tételek, ahogy más nyelvvizsgákon is. Érdemes lenne ezeket kidolgozni, foglalkozni vele és akkor nem ér meglepi. Tanárral fel tudsz készülni érettségi előtt pár héttel is, de ne halogasd addig ;)

Szituációs feladatokat, képleírást, tételeket gyakorold tanárral. Illetve te magad otthon, de legyen kinek elmondani, aki tud irányítani közben, utána.

Az írásbelire pedig érdemes megvenni az emelt angolos gyakorlókönyvet, a típusfeladatokat begyakorolni, sok-sok levelet írni (ezzel is bővül a szókincsed). Magnóra meg legjobb gyakorlás a tv, rádió, filmek, beszélgetés. Ha tanárhoz mész, egy csomó feladatot tud adni.

Menni fog! :)

2012. jan. 18. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!