Hogy folyik egy angol felsőfokú vizsga és hány százalékot kell elérni?
Ez így nagyon általános.Milyen vizsga? sima Origo-s(ex-Rigo utcai),ECL,TELC,CAE,CPE vagy milyen? Mert ahány féle,típusú vizsga,annyiféle menete van...
Mindben közös,hogy van íráskészséget mérő feladat,tehát fogalmazást,kérvényt,szórólapot,valamit kell írni.
Mindben közös még az is,hogy van szóbeli,ahol vannak kiírt témák,felsőfokon már gyakorlatilag mindenről komplexen,elvontan magas szinten tudni kell beszélni a halálbüntetéstől a paraszolvencián át az eutanáziáig,js és érvelned is tudni kell mellette,vagy ellene(hogy ellene vagy mellette érvelsz,azt az esetek 99%-ban te döntheted el, csak nyelvileg helyes és magas színvonalú legyen a beszéded).
Én magánnyelviskolában voltam középfokon és felsőfokon is, semmi különbséget nem találtam a két vizsga között, azon túl, hogy a felsőfok értelemszerűen nehezebb.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Én ECL-en voltam, elmesélem, hogy mi volt.
Tehát az ECL 2 részből áll, 1 írásbeli és 1 szóbeli. Az írásbelin belül írsz 2 db szövegértési feladatot (nálam pl az amisok trágyázási szokásáról szólt az egyik) valamint 2 db 300 szavas fogalmazást. A szóbeli részhez tartozik 2 db hallott szöveg értése illetve maga a "beszélgetés". Ez utóbbi úgy néz ki, hogy vannak bemelegítő kérdések, melyeket nem pontoznak, pl mutasd be magad, miért vagy itt stb, aztán a vizsgáztató feldob egy random témát (nálam weather/climate changing) és arról kellett egy párral vitatkoznom. Utána mutatott néhány képet és azt kellett egyedül hát nem leírnom, hanem inkább a témáról kellett beszélnem.
Mind a két résznek összesen 60 %-nak kell lennie, afölött adják meg a vizsgát. Viszont a kisebb részek, tehát szövegértés meg hasonlók, azoknak minimum 40 %-osnak kell lenniük.
Konkrét példa: ha a fogalmazásod összesen 40 %-os, de a szövegértésed 80, akkor annak átlaga meg van 60, tehát sikerült a vizsga. Viszont, ha a fogalmazásod 39 %, a szövegértésed meg 100 % akkor már nem sikerült a vizsgát teljesítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!