Nehéz a középfokú origó nyelvvizsga szóbeli része?
Az ORIGO nyelvvizsga szóbeli része híresen "könnyű". Én is ilyet tettem, elsőre sikerült. A vizsgáztatóval történő beszélgetés kifejezetten könnyű, azt vettem észre, ha nem mozogsz otthonosan a témában, nehezen megy a válaszadás, váltanak, nem erőltetik rád. Ez mindenképpen pozitív.
Ami már a bonyodalmakat okozza, az a magnó. Ahogy látom (és persze a saját tapasztalatom alapján) ezen szokott elbukni sokak vizsgája. Nem is a hallás értéssel vannak problémák, mert a szövegek általában ember-barátak, háttérzaj szinte nincs is, majdnem a szöveg egésze érthető ezáltal. A probléma a kérdésekkel van. Úgy vannak feltéve, hogy egy kérdéshez csak is az ő általuk kigondolt válasz illik, hiába hallasz a szövegben hasonlókat. Nehéz megállapítani melyik kérdéshez melyik válasz is illik pontosan, mert nagyon összetettek.
pl.:
- Mit gondolnak az emberek a globális világgazdasági válságról?
- Milyen tanulságot állapítottak meg a válsággal kapcsolatban?
- Milyen lépéseket tehetünk ezek ellen?
De csak példaként illusztráltam. És hidd el, elsőre (és abban a rendelkezésre álló 6-7 percben) tényleg nehéz megállapítani pontosan melyik hova is kell.
Én legalábbis így vettem észre. De a 40% elérése nem nehéz, így ha a beszélgetés rész jól sikerül, összességében jól teljesítettél. Sok sikert!
"híresen könnyű"
igaz hogy kissé megkönnyebítették az elöző évekhez képpest
az origó vizsgát de hogy "híresen könnyű"?....azért ez túlzás
van aki könnyű kérdéseket fog ki,de akár a munkanélküliségről is kérdezhetnekés mint tudjuk az origo a hibákra megy és elég könnyen összejön az a 40% hibácska.(nem is gondolnád mennyire könnyen 1 válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!