Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Telc nyelvvizsga tapasztalatok?!

Telc nyelvvizsga tapasztalatok?!

Figyelt kérdés
Idén megyek telc középfokú angol nyelvvizsgára. Nehéz lesz? Írjatok kérlek tapasztalatokat. Írásbeli és a szóbeli részén mik a buktatok? Miből kell nagyon felkészülnöm? Eléggé parázok ... :(
2012. jan. 4. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
áá te is? énis, te mikor mész? én is parázok, parázzunk ketten!
2012. jan. 5. 00:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ne vegyétek készpénznek, mert én már hat éve nyelvvizsgáztam, de szerintem a listening volt a legnehezebb. Az írásbeli nem vészes, a szóbeli pedig kifejezetten könnyű volt szerintem.

Sok sikert! :)

2012. jan. 5. 12:19
 3/5 anonim válasza:
Nem vészes, nekem is a listening ment gyengébben. Sportot űznek abból, hogy valami idegesítő háttérzajt hozzákevernek a beszélgetéshez és az amúgy is feszült vizsgázó hajlamos félreérteni:D Írásbelire megoldogattam korábbi feladatlapokat, van a telcnek külön feladatsoros könyve (cd is van hozzá asszem). Szóbeli még kevésbé para. Kikaptam olyan témát, amit magaménak mondhattam. Másik vizsgázó aki velem volt nem volt a helyzet magaslatán, elég lassan, eléggé tőmondatokban beszélt. Írtam mindegyik témakörre egy pár oldalas fogalmazást, azokat olvasgattam szorgosan. Vizsgáztatók normálisak voltak, ha kicsit felszabadultabban beszélsz, sűrűn bólogatnak, tuti befutó vagy. Nem gáz az a Telc, legalábbis ahhoz képest, amiket rebesgettek rigó/euro/cambridge féléről. Én is sokat idegeskedtem, egy napon volt (van?) az írásbeli, szóbeli meg délután, a kettő közt meg lehet idegeskedni, de felesleges. 3 éve csináltam.
2012. jan. 6. 02:27
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :))

tavasz végén megyek szerintem, nagyon félek, nem vagyok biztos a tudásomban :( most nagyon ráakarok hajtani

Szóbelinek a témakörei fentvan a honlapon?:O

2012. jan. 7. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Én októberben vizsgáztam, összességében nem volt nehéz, csak a szóbelire hittem hogy gáz lesz mert olyan rossz partnerem volt hogy talán alapfokra sem kellett volna mennie, nem hogy középre :) de azért próbáltam kérdezgetni, meg azért mondtam a magamét is, így hogy nem tiportam el hanem segítettem neki 30 ból 27 pontot kaptam :)

Szóval hajrá, nekem elsőre lett meg. 16/f.

2012. jan. 8. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!