Kéttannyelvű, vagy emelt angolos gimnázium, és miért?
sok iskolában az emelt angolnak csak a nevében van benne az emelt szó...
szerintem kéttannyelvűre menj, ha igazén jó szeretnél lenni angolból, bár ehhez már most is jónak kell lenned.
Szia!
én kéttannyelvűs voltam, a testvérem emelt angolos. Ő már nem igazán beszél angolul heti 5 angol órája lehetett. Nekem felsőfokúm van, amit nem volt nehéz megszerezni, az angol nyelvű töri/matek/földrajz miatt szerteágazó szókincsem, és nem utolsó sorban, jó kiejtésem, mert itt erre is figyelnek.
Szerintem semmivel nem hasonlítható össze egy kéttannyelvű iskola, büszke leszel rá, hogy elvégezted. Tanulni persze kell, de nem kell hogy már előre legyen profi angoltudásod, de akkor sem veszítesz semmit, ha van.
A nulladik évben szinte csak angol óráink voltak, akkor már angolul álmodtunk és néha szinte elfelejtettünk magyarul, mert mindig az angol szavak jutottak csak az eszünkbe.
És ettől függetlenül innen nem csak anglisztikára mehetsz egyetemre, az én osztályomból a legjobb egyetemekre kerülhettek be a diákok, akár közgázra, akár mérnöki, orvosi, vagy nemzetközi kapcsolatok, de mindenkinek lehetősége volt mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!