Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kéttannyelvű, vagy emelt...

Kéttannyelvű, vagy emelt angolos gimnázium, és miért?

Figyelt kérdés
2011. dec. 8. 22:43
 1/9 anonim ***** válasza:
A gimnáziumtól is függ, de ha a kéttanyelvűben megkövetelik a szintet, akkor egyértelműen az.
2011. dec. 8. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Kéttannyelvű:)
2011. dec. 9. 22:50
 3/9 anonim ***** válasza:

sok iskolában az emelt angolnak csak a nevében van benne az emelt szó...

szerintem kéttannyelvűre menj, ha igazén jó szeretnél lenni angolból, bár ehhez már most is jónak kell lenned.

2011. dec. 9. 23:11
 4/9 anonim válasza:
Ha idegen nyelven szeretnél tanulni bizonyos tárgyakat, akkor egyértelműen a kéttannyelvű.
2011. dec. 10. 08:38
 5/9 Endorielle válasza:
100%

Szia!

én kéttannyelvűs voltam, a testvérem emelt angolos. Ő már nem igazán beszél angolul heti 5 angol órája lehetett. Nekem felsőfokúm van, amit nem volt nehéz megszerezni, az angol nyelvű töri/matek/földrajz miatt szerteágazó szókincsem, és nem utolsó sorban, jó kiejtésem, mert itt erre is figyelnek.

Szerintem semmivel nem hasonlítható össze egy kéttannyelvű iskola, büszke leszel rá, hogy elvégezted. Tanulni persze kell, de nem kell hogy már előre legyen profi angoltudásod, de akkor sem veszítesz semmit, ha van.

A nulladik évben szinte csak angol óráink voltak, akkor már angolul álmodtunk és néha szinte elfelejtettünk magyarul, mert mindig az angol szavak jutottak csak az eszünkbe.

És ettől függetlenül innen nem csak anglisztikára mehetsz egyetemre, az én osztályomból a legjobb egyetemekre kerülhettek be a diákok, akár közgázra, akár mérnöki, orvosi, vagy nemzetközi kapcsolatok, de mindenkinek lehetősége volt mindenre.

2011. dec. 10. 11:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. Akkor sztem nekem is kéttannyelvú lesz. :D
2011. dec. 10. 23:22
 7/9 lujza1819 válasza:
Én is egy kéttannyelvűs leányzó vagyok.Idén ötödéves,végzős.Mindenképpen a kéttant ajánlom,rengeteg pluszt ad az,hogy angolul tanulsz bizonyos tárgyakat.A szókincsed nagyon profi lesz! Nálunk a matek,fizika,kémia és földrajz megy angolul.A kiszemelt sulidban milyen tantárgyak lennének angol nyelven? remélem tudtam segíteni,dönts jól! :)
2011. dec. 13. 20:36
 8/9 anonim válasza:
A gimnáziumtól függ... Én a Táncsicsnak a kéttannyelvújének vagyok most az utolsó évében és hát elég fos volt. A tanároknak többségének pocsék kiejtésük van és az órákban 90%-ban dominál a magyar nyelv...
2011. dec. 14. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Melyik kéttannyelvű suli jó Budapesten?
2012. okt. 16. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!