Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolban az -as, than, like-...

Angolban az -as, than, like- és a -from, of- között mi a különbség?

Figyelt kérdés

Ha példákat írnátok jó lenne! Azt tudom, hogy az -as- ugyanolyan mint, a than ha ellentétes, a like pedig hasonlításnál(ugyanolyan)... de sok mondatban nehéz rájönni melyiket is kellene használni... és nem tudom miből lehetne rájönni vagy mi a szabálya.

az -of,from- különbséget sem igazán értem, csak annyit, hogy az -of- rengeteget használják és a -from- talán emberekre vonatkozik.? valakitől stb. bár nem tudom :)

Köszi előre is!

2011. dec. 5. 07:00
 1/7 anonim ***** válasza:

ha jól tudom, as ... as-t akkor használsz, ha egy adott dolog ugyanolyan jó/rossz/olcsó/szép/stb. mint a másik

pl. This car is as good as the other car.

a like (úgy tudom) akkor használatos, ha valamit csak hasonlatossá teszel egy másik dologgal.

pl. She was like she would've been mad.

a thant pedig akkor használod, ha az egyik melléknevet fokozod a mondatban, úgy hasonlítasz.

pl. My book is better, than yours.

az of-ot és from-ot én sem nagyon tudom elmagyarázni... sokáig azt hittem, hogy az of a -ból,-ből,-ról,-ről a from meg a -ból,-ből, de már ebben sem vagyok biztos :) inkább érzésre használom.

2011. dec. 5. 07:16
 2/7 anonim ***** válasza:
A than elé nem kell vessző.
2011. dec. 5. 18:07
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, remélem még lesz aki tud segíteni :)
2011. dec. 5. 23:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Elso jol irta, de itt vannak tovabbi peldak, hatha igy konnyebb:

as... as

Eva is as tall as Peter.

Rolex is as expensive as Omega.

Ferrari is as fast as Fiat :)

than

John is taller than his brother.

His teacher is better than mine.

Your dog is smaller than ours.

like

She sings like an angel.

You are like your mother.

This apple tastes like honey.

az of / from nehez igy peldat irni mert sok verzioja van. Esetleg van konkret kerdesed? Peldamondat ami nem vilagos?

2011. dec. 6. 07:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hát arra gondoltam, hogy lehet tudni, hogy mikor használjuk az -of- és mikor a -from-ot. Esetleg a from-ra egyszerűbb példákat találni..
2011. dec. 6. 16:12
 6/7 anonim ***** válasza:

the car of my father - apam kocsija

I don't like this kind of wine - nem szeretem ezt a fajta bort

One of my friends is Japanese - az egyik baratom japan

She is from Hungary - O Magyarorszagrol valo

I got this book from Nagyi - nagyitol kaptam ezt a konyvet

from one page to the next - egyik laprol a masikra

2011. dec. 6. 18:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, igen ilyenre gondoltam :)
2011. dec. 7. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!