Ez hogy van az angolban?
Az tök jó hogy elméletben megtanítják az ilyen szabályokat hogy pl present simple nél általános igazságok kifejezésére használjuk stb. De ez a való életben beszédben hogy jön elő. Nyilván az ember nem gondolja végig hogy ez most általános igazság akkor az present simple és én akkor most ezt fogom mondani hogy pl I usually get up at 6:30.
Szóval nem értem hogy ez hogy folyik a való életben.
"elméletben megtanítják az ilyen szabályokat hogy pl present simple nél általános igazságok kifejezésére használjuk stb. De ez a való életben beszédben hogy jön elő."
Pontosan úgy jön elő a való életben, ahogy elméletben tanították.
"Szóval nem értem hogy ez hogy folyik a való életben."
Úgy, hogy ha már alkottál 100 mondatot és olvastál 1000 másikat, amiben simple past van, akkor ösztönösen tudod, hogyan kell használni.
ma 17:52
Már az igeidők nevéből is elég pontosan kiderül, mire jók. Csak nagyon kevés olyan használatuk van, ami ettől eltér.
Meg kell tanulni a nyelvtani szabályokat, utána megtanulni számos példamondatot, kisebb példaszövegrészeket, mert konkrét példákon a legkönnyebb megérteni valaminek a használatát.
18:07
"Hová süllyedt ez a rohadt oktatási rendszer szánalom."
Hát nem tudom. Én végzős gimnazista koromban már rendelkeztem egy felsőfokú angol nyelvvizsgával, pedig ez is a magyar oktatási rendszerben történt.
Nem zárom ki, hogy vannak rossz tanárok, de az sem vitás, hogy vannak motiválatlan diákok, akik azt hiszik, hogy az órai angoltanítás egyedül fogja őket elvinni a nyelvvizsgáig. Azonban ez nem teljesen így van. Az iskola megtanítja a szabályokat, meg ad egy alapszókincset és egy kevés gyakorlási lehetőséget. Enélkül nehéz megtanulnia egy nyelvet egy 16-18 éves embernek, aki még nem elég érett ahhoz, hogy autodidakta módon tanuljon. De az iskolán kívül is kell erőfeszítéseket tenni. Aki okos, érdeklődő ember, az sokat olvas középiskolás korában. Mivel a legtöbb érdekes dolog angolul van, ezért angolul is olvas. Így aki érdeklődő és okos, az olvas angolul és gyűjt sok-sok plusz szókincset és nyelvi gyakorlatot amellé, amit az iskolában kap. Így eljut a nyelvvizsgáig a középiskolában. Nem a nyelvtanárok hibája, ha egy diák nem ilyen.
Ugyanakkor nem zárom ki, hogy vannak alkalmatlan nyelvtanárok. Erre jó példa az ide beírt millió kérdés az igeidőkről, amelyeket a legtöbb nyelvtanár, úgy tűnik, hülyén magyaráz el.
I usually get up at six thirty.
Present simple igen, meg altalanos igazsag, de inkabb ugy is ertendo hogy ismetlodo dolgok, napi rutin. Ilyen ige idoben hasznaljuk a tobbi aktivitast is pl a felkeles utan a zuhanyozni, iskolaba menni, feloltozni, ha rutin, es ismetlodes szeru, tehat mindennap megteszed, rutinszeruen ismetled ezeket a dolgokat.
Ilyen szemszogbol is kozelithetunk ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!