Origó nyelvvizsgán mindenkit megbuktatnak?
Tavasszal voltam spanyolból (felsőfok) 4 pont kellett volna az írásbelihez, két hónap múlva újra elmentem, akkor már 14 pont kellett volna, pedig rengeteget tanultam, és úgy éreztem jobb lett, mint az előző. Most ősszel is voltam, és még rosszabb lett, pedig fél éven át gyakoroltam rá, tudom, h. tudok spanyolul. A szóbelimet, amin "csak" kétszer voltam szintén lepontozták, a hallásutáni nagyon jó lett, de beszélgetésre csak 24-et majd 26-ot kaptam a 65-ből. Másnak is ilyen rossz tapasztalata van az origóval, vagy csak velem szúrnak ki?
Ráadásul látom, h már a fellebezés is pénzbe kerül, igaz felesleges is lenne, ahhoz túl kevés pontot adtak.
Szerintetek melyik nyelvvizsgán próbálkozzak, ill. hogyan kéne javítanom? Már nem tudom, milyen bonyolult nyelvtani szerkezetekbe fogalmazzak, mert ezeknek semmi sem jó. Hozzáteszem a középfokú nyelvvizsgámon hibátlan lett a fordításom, és a fogalmazásom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!