Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki volt már origo nyelvvizsgá...

Aki volt már origo nyelvvizsgán, válaszolna nekem néhány kérdésre, leírná a tapasztalatait?

Figyelt kérdés

Pl. arra gondolok, hogy elég-e az idő a feladatokra, vagy kapkodni kell?

Melyik része a legnehezebb?

Van-e szünet a vizsgán, vagy egyben van a 3 óra?

Valami tipp esetleg?

2011. nov. 30. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Van elég idő.

2. Nekem a hallgatási volt a legnehezebb.

3. Nem nagyon emlékszem. Talán a teszt után van egy kicsi, de nem vagyok benne biztos:/

2011. nov. 30. 11:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most novemberben voltam írásbelin (még a nyáron pedig szóbelin), így még elég frissek az élményeim. A kérdésedre a válaszok pedig:

1, Az idő elég, ha jól osztod be magadnak azt (írásbeli). Én minden feladatra 45 percet hagytam magamnak, így ugyanannyi időt töltöttem a fordítással, mint pl. a levél megírásával.

2, Ez egyénfüggő. Én a levéltől tartottam a legjobban, ehhez képest az lett a legnagyobb pontszámú. Miután kijöttem, a magyarról-idegen nyelvre történőt tartottam a legnehezebbnek, és az is sikerült a legrosszabbul. Sajnos nem gyakoroltam rá eleget, beismerem.

3, Nincs szünet. Írásbelin a fél órás 50 ütemteszt megírása után rögtön kezdheted a 3 órás feladatsort. Természetesen mosdóba kimehetsz, ha kell, de ugye ez a saját idődből vonódik le.

A szóbeli résznél pedig a magnóhallgatás van előbb. Ez körülbelül 15-20 perc. Ezután kerül sor a "beszélgetésre". Talán a két részfeladat között eltelt 5 perc, mert várnom kellett, de ez természetesen attól is függ, hogy hányan vizsgáztok, esetleg hanyadik vagy a névsorban. Én középfokún voltam, egyedül, előttem csak két "alap"-os volt, őket kellett megvárnom. De ügyesek voltak, megoldották a dolgot, amíg én végeztem a magnó-hallgatással, addig őket levizsgáztatták, így nem kellett sokat várom rájuk, szinte azonnal bemehettem.

4, Tippet nem nagyon tudok adni, esetleg egy jó tanáccsal szolgálhatok: gyakorolj minél több vizsga típust. Nekem szerencsére sikerült, de ez meglátszik az eredményemen. Lehetett volna jobb is, ha mondjuk az utolsó 3 hétben, csak a feladatokra "koncentrálok".

Sok sikert hozzá!

2011. nov. 30. 11:34
 3/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen!

remélem, menni fog :)

2011. nov. 30. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok idő van az írásbelire, én 1 órával előbb befejeztem.

Az írásbelin kb mindegyik rész ugyanúgy sikerült (80%), egyyik se volt túl nehéz.

Főleg a szövegértés volt nagyon könnyű.

Szóbelinél nekem a beszélgetés volt előbb és a magnóra kellett várni több mint egy órát. A magnóhallgatás se volt nehéz, 3-szor meg lehet hallgatni a szöveget.

A beszélgetés nem sikerült nekem túl jól, de ez azért volt, mert akkoriban még elég béna voltam angolból. (2 éve)

2011. nov. 30. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!