Svéd vagy japán?
Figyelt kérdés
Nyáron nyelviskolába fogok járni, és eddig azt terveztem hogy japánt fogok tanulni, mert nagyon tetszik, de hallottam hogy nagyon nehéz és hogy semmire sem fogok vele menni. Ezután nézegettem az iskola nyelvkínálatát, és el kezdtem gondolkodni, hogy valamilyen skandináv nyelvet kéne tanulnom (svédet), mert az hasznos lehet. Szerintetek melyiket válasszam?2011. nov. 27. 16:58
1/4 anonim válasza:
Attól függ, hogy akarod-e "használni" a nyelvet, és ha igen, mire. Szerintem ha tetszik egy nyelv és kultúra, van szabadidőd és jó nyelvérzéked, akkor sosem hiba megtanulni, még akkor is, ha ez nem termel profitot. Ha Svédországba tervezel költözni, esetleg vannak svéd barátaid, ismerőseid, akkor szerintem jó választás. Az is igaz, hogy a svéd az egyik legkönnyebb nyelv az angol után.
2/4 anonim válasza:
Svéd se hasznosabb a japánnál, mindkettő kb. egy normális nyelv hasznoságával bírnak, bár igaz, a japánt jelentősen nehezebb megtanulni.
3/4 Pilsonis válasza:
A svédet sokkal könnyebb lesz megtanulni használható szempontból és akkor válaszd inkább ezt. Egyébként meg legyen az amelyikhez több kedved lenne, amit szeretsz is tanulni, az jobban is fog menni, hajrá!
4/4 anonim válasza:
"hallottam hogy nagyon nehéz és hogy semmire sem fogok vele menni."
Valóban nehéz (pontosabban hosszú) és ehhez képest nem hasznos.
"(svédet), mert az hasznos lehet"
Abban az egyetlen esetben, ha pl. orvos akarsz lenni Svédországban. A svéd nem világnyelv, kevesebben beszélik, mint a magyart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!