Van-e értelme az orosznak?
Egyre kevesebb a JÓ orosz nyelvtudással rendelkező szakember, főleg a fiatal.
Az ukrán határtól keletre már jóformán a fő idegen nyelv, persze a térhódító angol mellett. Rengeteg embernek orosz az anyanyelve, és bár a szockorszak véget ért, azért Oroszország nem lett azóta se törpeállam. :)
Az itthoni hasznáról annyit, hogy mikor kiderült egy ismerősömről, hogy beszél oroszul, két kézzel kapkodtak érte.
Mindenhez szerencse és tudás kell, ez tény, de nem mondanám az orosz tanulást haszontalannak.
Én is csak azt bánom, hogy nem beszélem jobban. :)
Szerintem ha beszéled az angolt is,akkor az orosz,ahogy a kínai is,egyenesen főnyeremény.
Ha nem beszélsz angolul,akkor viszont az orosztudás,pláne az átkosban szerzett és azóta erősen megkopott,csak baromkodásra alkalmas orosztudás(értsd: ha nem beszéled folyékonyan a nyelvet,ha nem beszélsz tárgyalási szinten) ,na az viszont lócitromos,sz*rt se ér.
Fogynak az oroszosok, az orosz nyelv egyre keresettebbé válik, szerintem érdemes tanulni, főleg, ha tetszik is.
Ráadásul oroszról, ha úgy alakul, könnyen meg tudsz tanulni bármilyen szláv nyelvet, ezt tapasztalatból mondom.
Van bizony értelme, én is csak erősíteni tudom az eddigi válaszadókat. Akár dolgozhatsz Oroszországban is, ha jól megy majd.
Ezenkívül könnyen lehet, hogy Magyarország is előbb-utóbb visszaveszi a kapcsolatot az oroszokkal, amit rendszerváltáskor megszüntettek - nagy károkat okozván.
Az EU ugyis összedől, a béka segge alatt van az egész, mi magyaroknak semmi hasznunk sem volt a 2004-es csatlakozásból. Eladni nem lehet semmit, így hát maradt Oroszország.
Sok sikert a nyelv elsajátításához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!