Ha idáig még nem igazán sikerült megtanulnom angolul, elképzelhető, hha nagyon akarom, menni fog?
"Oké, nem voltam valami szorgalmas"
A nagyon akarás nem elég, tenni is kell érte. Ha nem ragad rád magától, akkor állj neki keményen tanulni, és menni fog.
Persze, de változtatnod kell a módszereiden.
Ha jól értelmezem, akkor még órai keretek között tanulod az angolt, tehát középsulis vagy.
Én úgy tanultam a nyelvet ott anno, hogy az angolóra nem ért véget számomra a kicsengetéssel. Azt csináltam, hogy napi szinten, folyamatosan ismételgettem, fogalmaztam magamban, ha tehettem akkor beszéltem, és itt most ne irodalmi magasságokra gondolj, hanem egyszerűen leírod a környezeted, a terveid, a tevékenységed. Pont úgy, mint ahogyan magyarul tűnődsz, gondolkozol. A lényeg, hogy mindig ott motoszkáljon a fejedben.
Számomra ez nem volt megterhelés, ugyanis a tanárom megszerettette velem a nyelvet, aminek az lett az eredménye, hogy hamar eltekintettek az órai részvételemtől a középsuliban, de ami fontosabb, hogy évek óta használom, főleg az utóbbi időben itt, az egyetemen, ahol napi szinten kommunikálok angolul, a visszajelzések alapján igen jól.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy általános suliból fenntartásokkal, és utálattal fogadtam a középiskolás angol nyelv oktatást, egyáltalán nem szerettem, nem is voltam jó, utólag azt tudom mondani, hogy a tanárom miatt.
Tehát annyi a lényeg, hogy foglalkozz a nyelvvel, esetleg kösd olyan tevékenységhez amit szeretsz végezni (szerepjátékok, feliratfordítás, ismerkedés angolul beszélőkkel, stb.) és ne egy tantárgy legyen a sok közül, hanem a kommunikáció eszköze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!