Japán vagy kínai - szerintetek melyik nyelven tanuljunk?
Sziasztok!
Tudom, nagyon sok hasonló kérdést tettek már fel ezen az oldalon, s szinte mindegyiknél érdekes és hasznos válaszok egész garmadáját olvashatja a kíváncsi fórumozó, én azonban most egy egészen komplex, sok részletre kiterjedő kérdés-válasz típusú dolgot szeretnék itt összehozni!
Legjobb barátommal a fenti két nyelv, tehát a japán és a kínai nyelv közül FOGUNK választani a közeljövőben - egy olyan nyelviskolába (Keleti nyelvek iskolája) szeretnénk beiratkozni, ahol novemberben mindkét nyelven indulnak tanfolyamok.
A választás azonban nem egyszerű! Egyrészt azért nem, mert mindkét ország történelme, kultúrája és természetesen nyelve érdekel minket.
Próbáltunk a hasznosíthatóság vonalán elindulni, de mindenki mást mond, igazán korrekt válaszokat senkitől sem olvashattunk.
Megnéztük azt is, hogy melyiket milyen könnyen lehet elsajátítani, ám ez a része amellett, hogy egyénfüggő, még rengeteg más tényezőtől is függ, mint például a nyelviskola, a tanárok minősége.
Úgyhogy épp ezért most bátorkodom néhány kérdést feltenni nektek, bízván abban, hogy megpróbáljátok minden tudásotokat összeszedni, hogy segíthessetek!
Akkor nézzük!
- Melyik nyelvet érdemesebb tanulni? Miért?
- Melyiket lehet könnyebben tanulni? Miért?
- Mennyi időt vesz igénybe egy-egy szint elérése a két nyelv esetében?
- Hol, melyik nyelviskolában érdemes tanulni?
- Magyarországon melyiknek van nagyobb értéke? S Európában?
MINDENKINEK nagyon szépen köszönöm, aki elolvasta a fentieket, s értelmes válasszal tisztelt meg minket! :)
Halii.
Sztem japánt tanulj! Én imádom, és én is tanulom.
Ameddig eljutottam, véleményem szerint nem nehéz,
sőt: én nagyon könnyűnek tartom. Persze a nyelvtan.
A hiraganákat, a kanjikat és a katakanákat még nem
kezdtem el tanulni, szóval arról nem tudok mondani
semmit, persze nehéznek tűnik, de valószínűleg ha
sokat gyakorlod akkor megtanulható.
A kínai nyelv tényleg hasznos lehet, viszont azt
nehéznek tartom. Ugyebár rengeteg cucc kínai, és
már mindenhol ott vannak, ennek ellenére én tuti,
hogy nem tanulnám meg. Ez az én véleményem, de
persze te döntesz. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!