Angol középfokú, mit tanácsoltok?
Én először magyar felirattal néztem, tehát tudtom, hogy az is ér valamit. Ha szorgalmas vagy, és nem megy szét az agyad a sok nyomogatástól, akkor ajánlom azt, amit másodjára csináltam: angol felirattal nézem, és ha látok egy idegen szót/kifejezést, megállítom, szótárbóól kikeresem, és beleírom jegyzettömbbe(txt). Ez eleinte nagyon unalmas s kényelmeten, de ha sokáig csinálod, egyre több és több olyan szó lesz, amit már érteni fogsz. A szavakat meg is tanulhatod, és megnézheted újra a részt, de nem föltétlenül szükséges. Én most visszanéztem egy szólistát, ami így készült, és magam is meglepődtem rajta, mennyi mindent tudok, ami akkor tök ismeretlen volt, amikor leírtam. Most már szoktam nézni felirat nélkül is.
A fordítgatás nyilván hasznos, de nem tudok igazán beszámolni róla, mert utálok fordítgatni, úgysem arra lesz szükség, hanem arra, hogy angolul értsd meg. Javaslom, hogy fogj egy zenét/novellát/könyvfejezetet, stb., írd ki belőle az összes ismeretlen szót úgy, hogy a szólista segítségével teljesen el tudd olvasni, úgy, hogy megérted, majd olvasgasd. Ez szerintem hatásosabb ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!