Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol és olasz nyelv után...

Angol és olasz nyelv után milyen nyelvet érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Olaszt most kezdtem el,angolt már több éve tanulok.
2009. ápr. 21. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább németet. De a spanyol se rossz.
2009. ápr. 21. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

spanyolt!

németet meg el kéne már felejteni , hát hihettelen, sok helyen annyira nyomatják, csak nem értem miért, hát alig beszélik itt-ott páran, legalábbis mondjuk egy angol-spanyol-francia együtteshez képest, szóval ezt a hármat kellene előtérbe helyezni.

2009. ápr. 22. 08:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én németet tanulnék a helyedben. De azért, mert én az osztrák határ mellett lakok, és szívesen dolgoznék Ausztriába, illetve vannak rokonaim Németországba. De ha te nem tervezed, hogy német nyelvű országban dolgozzál, akkor én is vagy franciát vagy oroszt tanulnék a helyedben. Az is jól jöhet még.
2009. ápr. 22. 09:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

németet, az van a legközelebb és sokan is beszélik :) (meg ha szereted a minden épeszű logikát nélkülöző nyelveket) :)

Ha csak most kezdted az olaszt nem ajánlom a spanyolt mert úgy be fogsz keveredni, mint a huzat... (drága olasztanárnőm tanácsa, aki spanyol és olasz felsőfokú nyelvvizsga mellett német felsőf.-al is rendelkezik) :)

Inkább harmadik nyelv helyett érdemes lenne nekidrálnod magad az egyiknek, amit jelenleg is tanulsz és jól megpörgetni :)

2009. ápr. 22. 13:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Angolból nem hiszem,hogy le tudnám rakni a nyelvvizsgát. Lehet,hogy olasz nyelvet sokkal jobban fogom tudni,mit az angolt.

Arra gondoltam,hogy önszorgalomból jó lenne még egy nyelvvel próbálkozni.Amikor lenne rá időm,akkor tanulnám otthon.

Eszembe jutott,hogy a németet kezdem el majd nyári szünetben.Spanyolt azért nem szeretném,mert nagyon hasonlít az olaszhoz.

2009. ápr. 22. 15:34
 6/6 anonim válasza:
100%
én franciát tanultam 1 évig!nekem nagyon tetszett és nagyon szép nyelv:)
2009. júl. 11. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!