Hogy lehetnék tolmács?
Szóval tolmács szeretnék lenni, de nem tudom, mit kell ehhez tennem. Eddig németből középfokon, angolból alapfokon vagyok, majd még próbálom ezeket fejleszteni. Írtam egy kérdéssort, szeretném, ha a hozzáértők, ha nem is az összesre, de válaszolnának. A kérdések:
1.Egyetemen milyen szakot kell elvégezni ehhez?
2.Ha van egy alapod és nyelvérzéked, mennyi ideig kell külföldön élned, hogy nagyjából perfektül beszéld a nyelvet?
3.Angol-német-magyar hármast perfektül beszélve már lehet valamit kezdeni az életben?
4.Ha ezzel el lehet helyezkedni, finanszírozzák azt, hogy további nyelveket tanulj?
5.Melyik nyelveket érdemes megtanulni? Miért?
6.Melyik országban s szakterületen a legfontosabb egy tolmács munkája?
7.Protekció nélkül el lehet helyezkedni?
8.Ha különleges nyelvet akarok tanulni, amit kevesen beszélnek, akkor hol tudok ehhez tanárt találni?
9.MO-n mennyire keresett állás ez?
10.Mennyi egy kezdő tolmács fizetése?(nem szinkrontolmács)
11.Milyen munkákat lehet nyevismerettel végezni a tolmács, szinkrontolmács, irodai fordító hármason kívül? 12.Ha van köztetek tolmács, milyen suliba, egyetemre járt, milyen plusszmunkákat vállalt be(pl filmnézés vagy olvasás idegennyelven)?
13.Mennyire nehéz kitanulni a tolmácskodást?
14.A fent leírt tudásomat nézve, mennyire vagyok lemaradva a többiekhez képest, akik tolmácsok akarnak lenni?
Én dolgoztam tolmácsként egy amerikai vállalatnak. Úgy lettem tolmács, hogy felvételt hirdettek, elmentem a meghallgatásra, ott pedig kiválasztották a legrátermettebbet. Protekcióm nem volt. Baromira nem érdekelte őket az sem, hogy egyáltalán van-e érettségim, vagy bármilyen papírom... Magyar cégeknél nyilván szükség lehet "végzettséget igazoló dokumentumokra"...
Régen nagyon jól fizettek, többet kerestem, egy átlag közalkalmazotti fizetés 5-6 szorosát simán, igen kevés munkával. Most nem tudom, mi a helyzet, nagy családom van, tolmácsolni nincs időm, tanítok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!