Valaki mondana nekem jól kereső foglalkozásokat? 10 év múlva mik lehetnek a szükséges és jól kereső szakmák? Például tolmács jól keres? .
Igen a jogászokból nagy többlet van.
Pl ha megnézed a HVG diploma külön számát, ott látod a fizetéseket. Egy jogász kezdő fizetése 80-100 körül van. Ha eltud helyezkedni, mert itt ez a fő kérdés.
Kb. 3-4x annyi jogász van ebben az országban, mint amennyire szükség lenne.
Amit meg az előző írt, hogy te jó vagy és kész, akkor minden az öledbe potyog, az eléggé szűk látókörre vall.
Akkor a konkurencia, hogy igazából tök mind1, hogy te mi vagy.
Sajnos vannak igen rossz helyzetben lévő jogász ismerőseim. Hiába végzett szinte kitűnő végzettséggel, nagyon nehezen tudott elhelyezkedni. Ő érdekes módon jó volt.
A statisztikákat meg azért nézegesd, mert az legalább globális képet ad az egész helyzetről.
Ha valaki beírja, hogy jaaaj ez egyáltalán nem így van, meg ő simán talált munkát, meg jól keres, annak nagyon tudunk örülni, de ő egy ember. Egy ember véleménye az egészhez képest nem ér valami sokat, ha általánosságban vizsgálok valamit.
Én ajánlom, hogy gondold át. Az okos ember más hibájából/kárából tanul. Én tanultam az ismerőseim hibájából.
10 év múlva nem tudjuk hogy mi lesz. Valószínűleg nem lesz hiány, mert ugyan úgy fognak tovább tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!