Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az amerikai angol esetében az...

Az amerikai angol esetében az életben hány igeidőt használnak?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, 12 körül van a brit angolban az igeidők száma hivatalosan, gondolom az amerikai angolban sincs másképpen, de mennyi ebből az, amit szinte "mindennaposan" használnak? Biztosan van olyan a 12-ből, amelyiket nagyon ritkán, vagy ma már szinte nem is használnak az élőnyelvben. Segítsetek! :)
2011. aug. 29. 22:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
azert az ekesszolas nagyon messze van attol, hogy tudod hasznalni az igeidoket, ugyanis ezek hasznalata nagyon elementraris dolog. es milyen "neger" igeidokre gondolsz, mert en meg nem talalkoztam olyannal......
2011. szept. 1. 11:57
 12/16 A kérdező kommentje:

"...es milyen "neger" igeidokre gondolsz, mert en meg nem talalkoztam olyannal..."

Parancsolsz?

2011. szept. 1. 12:08
 13/16 anonim ***** válasza:
nem toled kerdeztem, hanem aki irta
2011. szept. 1. 18:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Sejtettem, csak E/2-től kérdeztél mindkét mondatban, az ékesszólás még nekem kellett szóljon mert én írtam, és így elválasztatlanul nem igazán egyértelmű.. ;)
2011. szept. 1. 18:51
 15/16 anonim válasza:
59%

Akkora hülyeség megtanulni mind a 12-őt hogy elképesztő!

Tesóm anyanyelvi szinten beszéli, és azt mondja hogy legfeljebb 6 igeidőt használnak.(A művelt réteg is)

Úgyhogy lehet megtanulni mind saját magunk szórakoztatására van nak fölös energiáink :)

2013. febr. 26. 06:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a Present Perfectet többet használják, mint a Past Simplet. Gondoljunk bele. Szerintem az arány olyan kétharmad-egyharmad, vagy legalábbis 60-40. Amióta a Present Perfectet megtanultam, legalább az esetek kétharmadában ezt használom. Vagy még többen is.
2014. júl. 7. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!