Az amerikai angol esetében az életben hány igeidőt használnak?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, 12 körül van a brit angolban az igeidők száma hivatalosan, gondolom az amerikai angolban sincs másképpen, de mennyi ebből az, amit szinte "mindennaposan" használnak? Biztosan van olyan a 12-ből, amelyiket nagyon ritkán, vagy ma már szinte nem is használnak az élőnyelvben. Segítsetek! :)2011. aug. 29. 22:41
11/16 anonim válasza:
azert az ekesszolas nagyon messze van attol, hogy tudod hasznalni az igeidoket, ugyanis ezek hasznalata nagyon elementraris dolog. es milyen "neger" igeidokre gondolsz, mert en meg nem talalkoztam olyannal......
12/16 A kérdező kommentje:
"...es milyen "neger" igeidokre gondolsz, mert en meg nem talalkoztam olyannal..."
Parancsolsz?
2011. szept. 1. 12:08
13/16 anonim válasza:
nem toled kerdeztem, hanem aki irta
14/16 A kérdező kommentje:
Sejtettem, csak E/2-től kérdeztél mindkét mondatban, az ékesszólás még nekem kellett szóljon mert én írtam, és így elválasztatlanul nem igazán egyértelmű.. ;)
2011. szept. 1. 18:51
15/16 anonim válasza:
Akkora hülyeség megtanulni mind a 12-őt hogy elképesztő!
Tesóm anyanyelvi szinten beszéli, és azt mondja hogy legfeljebb 6 igeidőt használnak.(A művelt réteg is)
Úgyhogy lehet megtanulni mind saját magunk szórakoztatására van nak fölös energiáink :)
16/16 anonim válasza:
Amúgy meg a Present Perfectet többet használják, mint a Past Simplet. Gondoljunk bele. Szerintem az arány olyan kétharmad-egyharmad, vagy legalábbis 60-40. Amióta a Present Perfectet megtanultam, legalább az esetek kétharmadában ezt használom. Vagy még többen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!