Egyetemen a 0 kredites nyelvórákra kötelező bejárni?
Eddig németet, és spanyolt tanultam, spanyolt nem lehet választani az egyetemen, csak angolt, és németet, németből van nyelvvizsgám arra már nem akarok menni, angolból meg totál kezdő lennék szerintem abból meg nem indítanak kezdőt. Két nyelvre kellene bejárni, de 0 kredites, csak kritériumkövetelmény, 2 szakmai közép kell a diplomához, nekem meg 2 sima közepem van, de majd spanyol felsőt, és angol szakmait akarok csinálni. Mivel költséges leszek, és jó átlagot kell produkálnom, nem tudom be számít-e a 0 kredites óra az átlagba? Mert azt mondták dolgozatok lesznek, de nem kell foglalkozni velük, mert nem jár rá kredit pont. Meg nem tudom a 0 kredites órákra nem épülhetnek tárgyak ugye? Légyszi valaki magyarázza el, mert nagyon nem értem ezt!!!!
Előre is köszi!
Nem kötelező alapesetben, bár van olyan szak ahol a tesi mellett kritériumtárgy.
Ezt az adott felsőoktatási intézmény határozza meg.
Nálunk a Közgázon, csak két szak esetén volt kötelező.
Hívd fel a TO-t.
Egyébként angolból majdnem mindenhol indítanak kezdőt is.
nem kötelező
a 0 kredites tárgyak aláírásra mennek
ha nem jársz be, max nem írják alá a félévedet.
nyelv elvileg sehol se kötelező
nem érdekli őket h hogy lesz nyelvvizsgád
csak h a végén legyen
"nyelv elvileg sehol se kötelező"
nálunk az :)
ahogy itt valaki írta, pontosan úgy működik.csak aláírást kapsz,de ha nincs meg belőle x féléved, nem kapsz diplomát.itt még a felsőfokú szakképzéseken is kötelező.
A nyelvóra fakultatív dolog, pláne ha még kredit
sem jár érte -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!