Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tanári oklevéllel rendelkezem...

Tanári oklevéllel rendelkezem nyelvvizsga nélkül, de nem taníthatok!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elvégeztem a főiskolát és nyelvvizsga hiányában csak oklevelet kaptam. Dolgoztam is mint óraadó egy szakiskolában, de most közölték velem, hogy mivel nincs meg a nyelvvizsgám, így csak egy évig taníthatok utána már nem!

Ez valóban igaz lenne?

Néztem erre vonatkozó törvényt, jogszabályt de nem találtam.

Tud ebben valaki segíteni? Köszönöm előre is.

2011. aug. 26. 22:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

23:13 :))))))))) Jól megmondtad.

Egyébként nekem is megvolt már gimiben a középfokú.

Kérdező, te pedig a jogszabályok és kibúvók keresgélése helyett inkább fordítsd az energiádat a tanulásra.. Vagy meddig akarod még húzni? Évek múlva se akarsz diplomát?

2011. aug. 26. 23:38
 12/15 anonim ***** válasza:
nono szerintem rengeteg ember tanított még téged is akiknek nem volt nyelvvizsgája mert a kilencvenes években még nem volt ilyen feltétel.hirtelen valaki kitalálta hogy kell... illetve ha elmúlt a hallgató 40 akkor talán most sem...de pontosam én se tudom
2011. aug. 26. 23:43
 13/15 anonim ***** válasza:

23:43 és? Megfeleltek a diplomakövetelményeknek, akármi is volt az. Régen számítástechnikai tudás se kellett ennyire.

Nem csak a nyelvtudás a kérdés, hanem az, hogy képes vagy összeszedni magad és megfelelni az előírt követelményeknek, küzdesz, nem csak sodródsz. Így mit mond a suliban a tanítványoknak, "igaz, nekem nem volt kedvem tanulni, de ti azért legyetek szorgalmasak, és készüljetek e témazárókra és vizsgákra"??

Jól tették, hogy követelmény lett a nyelvvizsga, még így is a magyarok az egyik legrosszabbak idegennyelvtudás területén európában.

2011. aug. 27. 00:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Manapság szerintem is jogos, hogy legyen mindenkinek nyelvvizsgája, aki tanítani akar. Egy angol középfokút nagyjából 4 hónap alatt össze lehet hozni. Ezt javaslom a kérdezőnek is, hogy szeptembertől iratkozzon be egy intenzív nyelvtanfolyamra, és mielőtt tanuljon meg angolul (ez a legkönnyebb, ami már használható is).
2011. aug. 27. 08:13
 15/15 A kérdező kommentje:

Először is köszönet mindenkinek a válaszadásért!

Fogadok jót rosszat egyaránt ez nem kérdés, de azért tisztázzunk valamit.

Szerintem is kell a nyelvvizsga a keményfedeles diplomához, tiszta sor. Na de azért ne ítéljük már el az embereket, hogy ha nincs neki, az nem jelenti azt hogy nem jó szakember azon a területen amit elvégzett, most ne kelljen már példát mondanom emberek.

Voltam vizsgázni csak sajnos nem sikerült. kb. 20-30 ezerbe kerül csak maga a vizsga, pénzem (pár száz ezer) nincs tanfolyamra, ugyanis deviza hitelem van :)

Nem rinyálok, csak azt szeretném kideríteni miért engem dobtak, és más olyat nem aki szintúgy tanít mint én, ugyanis van még ilyen nem is egy!

"És nem szeretném, ha a gyerekemet olyan ember tanítaná, aki még egy nyelvvizsgát se tudott összehozni."

Én nem azt kértem, hogy mondjátok meg milyen ember vagyok! Azért ez érdekes kijelentés! Tudod majd azokat a gyerekeket kérdezd meg erről akik majd rájönnek, hogy nem én fogom őket tanítani! :)

Csak annyit kérdeztem, hogy van e ilyen törvény, na de mindegy, azért köszi a válaszokat.

2011. aug. 27. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!