Tanári oklevéllel rendelkezem nyelvvizsga nélkül, de nem taníthatok!?
Sziasztok!
Elvégeztem a főiskolát és nyelvvizsga hiányában csak oklevelet kaptam. Dolgoztam is mint óraadó egy szakiskolában, de most közölték velem, hogy mivel nincs meg a nyelvvizsgám, így csak egy évig taníthatok utána már nem!
Ez valóban igaz lenne?
Néztem erre vonatkozó törvényt, jogszabályt de nem találtam.
Tud ebben valaki segíteni? Köszönöm előre is.

23:13 :))))))))) Jól megmondtad.
Egyébként nekem is megvolt már gimiben a középfokú.
Kérdező, te pedig a jogszabályok és kibúvók keresgélése helyett inkább fordítsd az energiádat a tanulásra.. Vagy meddig akarod még húzni? Évek múlva se akarsz diplomát?

23:43 és? Megfeleltek a diplomakövetelményeknek, akármi is volt az. Régen számítástechnikai tudás se kellett ennyire.
Nem csak a nyelvtudás a kérdés, hanem az, hogy képes vagy összeszedni magad és megfelelni az előírt követelményeknek, küzdesz, nem csak sodródsz. Így mit mond a suliban a tanítványoknak, "igaz, nekem nem volt kedvem tanulni, de ti azért legyetek szorgalmasak, és készüljetek e témazárókra és vizsgákra"??
Jól tették, hogy követelmény lett a nyelvvizsga, még így is a magyarok az egyik legrosszabbak idegennyelvtudás területén európában.

Először is köszönet mindenkinek a válaszadásért!
Fogadok jót rosszat egyaránt ez nem kérdés, de azért tisztázzunk valamit.
Szerintem is kell a nyelvvizsga a keményfedeles diplomához, tiszta sor. Na de azért ne ítéljük már el az embereket, hogy ha nincs neki, az nem jelenti azt hogy nem jó szakember azon a területen amit elvégzett, most ne kelljen már példát mondanom emberek.
Voltam vizsgázni csak sajnos nem sikerült. kb. 20-30 ezerbe kerül csak maga a vizsga, pénzem (pár száz ezer) nincs tanfolyamra, ugyanis deviza hitelem van :)
Nem rinyálok, csak azt szeretném kideríteni miért engem dobtak, és más olyat nem aki szintúgy tanít mint én, ugyanis van még ilyen nem is egy!
"És nem szeretném, ha a gyerekemet olyan ember tanítaná, aki még egy nyelvvizsgát se tudott összehozni."
Én nem azt kértem, hogy mondjátok meg milyen ember vagyok! Azért ez érdekes kijelentés! Tudod majd azokat a gyerekeket kérdezd meg erről akik majd rájönnek, hogy nem én fogom őket tanítani! :)
Csak annyit kérdeztem, hogy van e ilyen törvény, na de mindegy, azért köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!