Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet ajánlanátok...

Milyen nyelvet ajánlanátok nekem angol mellé németet vagy franciát?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mit akarsz, Ausztria/Németország közelebb van, a német nyelv nem annyira nehéz, Franciaország messzebb van és szerintem elég nehéz a nyelv, szóval én németet javaslom.:D
2009. ápr. 17. 20:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az angol mellé nekünk is franciát vagy németet lehetett választani. Én a franciát választottam, mert már előtte is vonzott a francia nyelv, kultúra. Néhányan azt mondták, hogy rosszul választottam, mert a német kelendőbb, ha külföldre mennék munkát vállalni, nem kellene olyan messzire mennem. Viszont, ennek az ellenkezője is igaz, hogy mivel a franciát kevesebben beszélik, ezért könnyebb vele elhelyezkedni, magántanítványokat vállalni, mert az a pár franciás kell a francia cégekhez pl. Németesből elég sok van. Összegezve: mindkettőnek van előnye és hátránya is, ezért talán halgass meg, "olvass el" néhény francia és német dalt, mondatot, és válaszd, amelyik jobban tetszik. Én nem bántam meg a franciát, bár nehezebb picivel, mint az angol, viszont szebb. Rám olyan nagy hatással van a nyelv, kultúra, maga az órák, a tanáromat is nagyon szeretem, hogy lehet, hogy francia szakon fogok kikötni én is.:)

Viszont, talán egyikkel sem lősz mellé, mert akármiylen is a nyelv, de a nyelvtudás fontos. S ha az egyiket elsajátítottad, akkor a másikat is megtanulhatod, vagy akár párhuzamosan a kettőt.

2009. ápr. 17. 20:10
 3/12 anonim ***** válasza:

én 8éve angolt tanulok..és mind kettőt elkezdtem...

1 éve a németet..ami elég könnyű..és megtanulható szerintem...a franciát most kezdem...az már nehezebb lesz:)

2009. ápr. 17. 20:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

én németet tanultam elsőnek, majd utána angolul..

Szerintem inkább a németet válaszd, rengeteg hasonlóság van köztük. Igaz, a nyelvtana nehéz (viszonylag), de csak 3 múlt időt kell megtanulni. Logikus nyelv, tanulható. Mondjuk én az angol szavakat könnyebben tanult a zene miatt..:)

A franciáról azt hallottam, hogy nagyon bonyolult, nehéz írni és olvasni, nehéz a kiejtés.. de nem kivitelezhetetlen a megtanulása

a németben az sch = s (schuhle - /súle/ iskola, a h néma, nem kell kimondani); s = sz/z (sieben - /zíben/ hét; super - szuper); z = c (zucker - /cukker/ cukor); ch = h (ich /ih/ - én; ä = é (jäger /jéger/ vadász). különben nem neház olvasni, hamar rá lehet hangolódni (mondom 14 év után :D) magyarországra sok német turista érkezett-érkezik, de jönnek már a franciák is, olaszok, spanyolok. Ha amerikába készülsz, talán célszerűbb lenne a spanyol (K- és D-Amerika) meg a francia (Kanada)

Te döntesz. Én a németet javaslom, ha európában maradsz :)

2009. ápr. 17. 20:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az angol mellé én is a franciát választottam, de nálunk még lehetett választani az olaszt is. Mit mondjak nekem nagyon nehéz volt kiválasztanom a második nyelvet mivel én mindegyiket szerettem volna tanulni.Végül még is a francia mellett döntöttem, már akkor tudtam hogy majd szeretnék középfokut belöle. Hát egy kicsit megszivtam mer olyan tanárt kaptunk akivel a lehetö leglassabban haladtunk, igy most külön tanárhoz járok és ugy néz ki hogy érettségizni is fogok majd belöle. A francia nyelv felépitése hasonlo az angolhoz, én is néha meglepödök milyen sok a hasonloság.Végezetül hozzátenném hogy a francia nyelv több mint 20 országban hivatalos nyelv, mig a német azért ennél kevesebb. pl.:Belgium, Svájc, Monaco,Fro, Kanada, Luxemburg, Monaco és néhány afrikai ország.
2009. ápr. 17. 20:28
 6/12 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a francia 20 országban hivatalos, de ne felejtsük el hogy ezek legtöbbje afrikai ország.
2009. ápr. 17. 20:31
 7/12 anonim ***** válasza:
A 20:10es vagyok, és hozzátenném, hogy angoltudás mellett lényegesen egyszerűbb a francia megtanulása is. A szavakban, és a nyelvtanban is van hasonlóság, szóval ilyen alapon 1:1 a némettel.:)
2009. ápr. 17. 21:08
 8/12 anonim válasza:
Az tény,h mind2nek van elonye es hatranya!! én 4nyelven beszélek(angol,német,olasz,francia) ebbol egyedul németet tanultam suliba,8évig!! nem konnyu nyelv,de ha van nyelvérzéked,konnyen ràjossz a nyelv 'logikàjàra'. A tobbi 3nyelvet teljesen autodidakta modon tanultam meg,szotàrakkal,ill.ugy,hogy beszélgetni kezdtem olyan anyanyelvu emberekkel! A németet tanultam eloszor,ezutàn jott az angol(szerintem az 1ik legkonnyebben megtanulhato nyelv,viszonylag egyszeru nyelvtani/kiejtesi rendszerrel! (pl:nincs nonem-himnem)ragozas is eleg 'primitiv'! ezutàn olaszban kezdtem melozni,a nyelvtudàsom annyi volt,hogy:pizza,pasta,basta :) de szerettem volna megertetni magam,es megtanulni az alapokat,ezert vettem 1olasz szotàrt,es aprànként megtanultam! az azert hozzàtartozik a dologhoz,hogy elég jo a nyelvérzékem és szeretk is nyelvet tanulni,mert sikerélményt ad! Aztàn jott a francia,ami szàmomra a legtobb kihivàst jelenti!! màr 1éve fr.orszàgban élek,a baràtom is francia,de legtobbet angolul beszélunk! nagyon nehéz nyelv,minden tekintetben(szàmomra).Annak ellenére,hogy màr beszélek 1latin nyelvet és sok szo hasonlo!! A francia azon kevés nyelvek koze tartozik,amelyek megoriztek a tortenelmi iràsmodot,mondjuk amit még a xvII.szazdban hasznàltak! nagyon nehéz a nyelvtanja,a ragozàsa,nonem/himnem,kiejtés,stb!!Itt màr tanfolyamot is vàlasztottam segitségul!! kicsit hosszu es személyes lett a vàlaszom,de remélem segitett vmennyit!! sok sikert! :)
2009. ápr. 17. 21:09
 9/12 anonim ***** válasza:
20:31es! De afrikai országba is mehet még, ugyanúgy, mint németajkúba.:)
2009. ápr. 17. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Végülis igazad van, én is éppen Csádba készülök, portásnak:)
2009. ápr. 17. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!