Milyen nyelvet ajánlanátok nekem angol mellé németet vagy franciát?
Az angol mellé nekünk is franciát vagy németet lehetett választani. Én a franciát választottam, mert már előtte is vonzott a francia nyelv, kultúra. Néhányan azt mondták, hogy rosszul választottam, mert a német kelendőbb, ha külföldre mennék munkát vállalni, nem kellene olyan messzire mennem. Viszont, ennek az ellenkezője is igaz, hogy mivel a franciát kevesebben beszélik, ezért könnyebb vele elhelyezkedni, magántanítványokat vállalni, mert az a pár franciás kell a francia cégekhez pl. Németesből elég sok van. Összegezve: mindkettőnek van előnye és hátránya is, ezért talán halgass meg, "olvass el" néhény francia és német dalt, mondatot, és válaszd, amelyik jobban tetszik. Én nem bántam meg a franciát, bár nehezebb picivel, mint az angol, viszont szebb. Rám olyan nagy hatással van a nyelv, kultúra, maga az órák, a tanáromat is nagyon szeretem, hogy lehet, hogy francia szakon fogok kikötni én is.:)
Viszont, talán egyikkel sem lősz mellé, mert akármiylen is a nyelv, de a nyelvtudás fontos. S ha az egyiket elsajátítottad, akkor a másikat is megtanulhatod, vagy akár párhuzamosan a kettőt.
én 8éve angolt tanulok..és mind kettőt elkezdtem...
1 éve a németet..ami elég könnyű..és megtanulható szerintem...a franciát most kezdem...az már nehezebb lesz:)
én németet tanultam elsőnek, majd utána angolul..
Szerintem inkább a németet válaszd, rengeteg hasonlóság van köztük. Igaz, a nyelvtana nehéz (viszonylag), de csak 3 múlt időt kell megtanulni. Logikus nyelv, tanulható. Mondjuk én az angol szavakat könnyebben tanult a zene miatt..:)
A franciáról azt hallottam, hogy nagyon bonyolult, nehéz írni és olvasni, nehéz a kiejtés.. de nem kivitelezhetetlen a megtanulása
a németben az sch = s (schuhle - /súle/ iskola, a h néma, nem kell kimondani); s = sz/z (sieben - /zíben/ hét; super - szuper); z = c (zucker - /cukker/ cukor); ch = h (ich /ih/ - én; ä = é (jäger /jéger/ vadász). különben nem neház olvasni, hamar rá lehet hangolódni (mondom 14 év után :D) magyarországra sok német turista érkezett-érkezik, de jönnek már a franciák is, olaszok, spanyolok. Ha amerikába készülsz, talán célszerűbb lenne a spanyol (K- és D-Amerika) meg a francia (Kanada)
Te döntesz. Én a németet javaslom, ha európában maradsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!