Német vagy angol nyelvet érdemesebb tanulni?
Angol kell, a német akkor jó, ha tudsz mellette angolul is.
Szóval én azt mondanám, hogy hosszabb távon angol ÉS valamilyen nyelv, pl. a német, főleg ha műszaki területen és Európában gondolkodsz.
Az elsővel értek annyiban egyet, hogyha már úgy adódott, hogy németet tanultál, akkor sokkal jobban jártál, ugyanis az angol sétagalopp lesz. Ha viszont egyiket sem beszéled, akkor ne a németet válaszd. Műszaki területen jól jön, ha mondjuk Németország felé orientálódsz akkor elengedhetetlen, de csak az angol mellett. Angol után németet tanulni kicsit szenvedés. :( Sajna én is tapasztaltam, pedig semmi ellenérzést nem táplálok a német iránt, tetszik a hangzása, nagyon is, de büdös nehéz.
Ha mérnökembernek tanulsz, akkor második nyelvnek németet tanulj, hiába nehéz, azt érdemes.
Ha az uniós államapparátushoz szeretnéd ha közöd lenne a jövőbeli munkád során, akkor angol mellé franciát tanulj.
Nyilván ezek a párosítások jók, de akkor sem dől össze a világ, ha az angolt mással párosítod, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!