Az IELTS államilag elismert nyelvvizsgának számít? Mi a különbség az egy illetve a kétnyelvű vizsga között?
Igen, államilag elismert vizsga az IELTS. A szintenkénti besorolás kicsit más mint a többi nemzetközi vizsgánál, de beazonosíthatóak az IELTS pontok is.
Az egynyelvű vizsga csak az adott nyelven folyik, vagyis nincs fordítás vagy közvetítési feladat. Mivel a célnyelven van, így minden ember a világon ugyanazt a vizsgasort írja meg.
A kétnyelvű vizsgák fordítattnak és/vagy közvetítési feladatot is tartalmaznak.
Jó ideje készítek az IELTS-re, de ott még nem találkoztam kétnyelvű változattal.
Mihez kell a vizsga?
A.
Jó döntés az IELTS vagy a TOEFL ha külföldi céljai vannak. Arra vigyázzatok, hogy a TOEFL 2 év után elévül. Az IELTS nem évül el, de az USA-ban inkább TOEFL pártiak.
Ha csak nem egy kimondott amerikai egyetem a cél, akkor az IELTS-et ajánlanám. Nem csak a nem elévülés miatt, hanem, mert a briteknél vagy Kanadában, vagy Ausztráliában is elfogadják, jó a tovább tanuláshoz, bevándorláshoz vagy munkavállaláshoz.
A nagylánynak ajánlom, hogy rengeteget olvasson angolul, mert a szövegértés a leghangsúlyosabb feladat a vizsgán.
Remélem tudtam segíteni, ha kell valami konkrétum, akkor kérdezz. Jó néhány IELTS-es diákom van, benne vagyok a témában.
A.
Csak kiegészítek.
Az IELTS vizsga 2 évig érvényes!
Nekem az van...
az IELTS nem évül el? muahahahahahahahhax10000
egyébként nekem CAE-m van de IELTS is kell most majd mert CAE-re elmentem tanulás nélkül jóformán azt B lett és A a követelmény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!