Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az IELTS államilag elismert...

Az IELTS államilag elismert nyelvvizsgának számít? Mi a különbség az egy illetve a kétnyelvű vizsga között?

Figyelt kérdés
2011. aug. 25. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, államilag elismert vizsga az IELTS. A szintenkénti besorolás kicsit más mint a többi nemzetközi vizsgánál, de beazonosíthatóak az IELTS pontok is.

Az egynyelvű vizsga csak az adott nyelven folyik, vagyis nincs fordítás vagy közvetítési feladat. Mivel a célnyelven van, így minden ember a világon ugyanazt a vizsgasort írja meg.

A kétnyelvű vizsgák fordítattnak és/vagy közvetítési feladatot is tartalmaznak.

Jó ideje készítek az IELTS-re, de ott még nem találkoztam kétnyelvű változattal.

Mihez kell a vizsga?

A.

2011. aug. 25. 11:35
 2/6 A kérdező kommentje:
A lányomnak kellene valamelyik nyelvvizsgatípus. Most futom a köröket, hogy melyik is lenne jó? Most megy még csak gimibe /15 éves/. Felsőfokút szeretnénk max. 2 éven belül. Azért gondoltam a TOEFL vagy az IELTS-re mert azt külföldön is elfogadják. Jó a nyelvérzéke, a nyelvtana hibátlan. Szinte hiba nélkül beszél de a szókincsét kell fejleszteni a tanára szerint. Abban is gondolkodunk, hogy esetleg egy teljes nyárra vagy egy tanévre kiküldjük az USA-ba. De persze ennek is utána kell néznem, hogy az itteni gimijében utána különbözetit kell- e tennie vagy osztályt ismételni? Mondjuk azt nem szeretném mert így is év vesztes. Belevaló, szorgalmas kis csaj egyébként. 2x már volt kint Angliában nyelvsuliban. Tervei közt szerepel, hogy külföldön dolgozzon és utazzon. Na ezért érdekelne a nyelvvizsga. Bármilyen tapasztalat és információt szívesen vennék!
2011. aug. 26. 09:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Jó döntés az IELTS vagy a TOEFL ha külföldi céljai vannak. Arra vigyázzatok, hogy a TOEFL 2 év után elévül. Az IELTS nem évül el, de az USA-ban inkább TOEFL pártiak.

Ha csak nem egy kimondott amerikai egyetem a cél, akkor az IELTS-et ajánlanám. Nem csak a nem elévülés miatt, hanem, mert a briteknél vagy Kanadában, vagy Ausztráliában is elfogadják, jó a tovább tanuláshoz, bevándorláshoz vagy munkavállaláshoz.

A nagylánynak ajánlom, hogy rengeteget olvasson angolul, mert a szövegértés a leghangsúlyosabb feladat a vizsgán.

Remélem tudtam segíteni, ha kell valami konkrétum, akkor kérdezz. Jó néhány IELTS-es diákom van, benne vagyok a témában.

A.

2011. aug. 26. 13:42
 4/6 anonim válasza:
Ausztráliában semelyik más nyelvvizsgát nem fogadják el csak az IELTS-t.
2011. aug. 27. 10:19
 5/6 anonim válasza:
63%

Csak kiegészítek.

Az IELTS vizsga 2 évig érvényes!

Nekem az van...

2011. aug. 30. 23:18
 6/6 anonim ***** válasza:
60%

az IELTS nem évül el? muahahahahahahahhax10000

egyébként nekem CAE-m van de IELTS is kell most majd mert CAE-re elmentem tanulás nélkül jóformán azt B lett és A a követelmény...

2012. nov. 14. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!