Portugálul vagy japánul tanuljak? (Részletek lenn)
Úgy lenne az ideàlis, hogy európai portugált beszélném, csak brazil kiejtéssel. Bár ha a tanár tök máshogy ejti ki a szavakat, akkor ez azért nehéz.Pl. angolból is a britet használom, csak a kiejtésem amerikai.
A német nagyon nem szeretem. Tudom, hogy az lenne leghasznosabb, d ennyi másik nyelvvel talán ellensúlyozni tudom.
Portugáliai portugál a jó, sok afrikai ország,
Angola
Bissau-Guinea
Egyenlítői-Guinea(Ebben az egy afrikai országban használják a spanyolt, nagy botrány volt, hogy a portugál lett a második nyelv)
Mozambik
Sao Tomé és Princibe
Zöld-Foki Köztársaság(mindegyiknél évről évre nő a portugálul beszélők száma)+
Ázsiában is azt részesítik előnyben(Kelet-Timor esetleg Makao), ugyanakkor ezek az országok(Brazília és Portugália sem valami gazdag ország) Japán az nyerőbb. Nyiss ki egy kicsi kelet felé! Itt nem japán és portugáon, hanem japán és kínai közt kellene vacilálni! (esetleg oroszon)
Japán könnyebb(nem tonizál), homogénebb mint a kínai, a magyarországi kínaiak sem mandarint beszélnek. Ugyanakkor mivel sok nyelvet megtanultál, neked a kínai már megsem kottyanna!
Én is tanultam portugálul(7 nyelven tanultam), de valószínű német, angol, japánt tudom elsajátítani. Többre noncs tehetségem, sem időm. Középfokra egy év alatt meg lehet tanulni, de felsőfokig simán kellhet 10 év is!
BRIC:
Brasil
Russia
India
China
Egy tézis a gazdaságtanban, mely 2050-re jósol fényes jövőt. Portugál ok. Most vizsgáljuk meg, melyik portugál!
Kiemelendő CPLP szervezet ami A Portugál Nyelvű Közösségi Országok (Comunidade dos países de Lingua Portuguesa) Nyelvi dolgokban is igyekszenek közös nevezőre jutni. Brazilok nem szeretik a gyarmatosítást, büszkék brazilos portugáljukra. Nyelvtani szinten minimális a különbség(egyszerűbb, bár ebben nem vagyok biztos). a lényeg, hogy az ABC-t sikerült egységesíteni, kevesebb ékezetet hayználnak, helyesírás is stenderd. Kiejtésben különbözik leginkább, pl d=dsz hang, ilyenek. Írott irodalmat ugyanúgy érti a brazil, mint a portugál. Hiába 180.000-an laknak Brazíliában, egy nyelv nem attól fontos, mert sokan beszélik, hanem attól, hogy kik és hol beszélik azt a nyelvet. Bengáli nyelvet is kb. 140+70 millióan beszélik, de sohasem lesz megbecsülve. Minél iskolázottabbak lesznek a brazilok, annál inkább közelíteni fog a kiejtésük is a portugáliai változathoz.
Kár, hogy így van a portugállal...Ez olyan, mintha a britek meg az amerikaiak kinevetnék egymást. Azt hiszem, akkor inkább maradok a japánnál. Kell valami új is néha :D
A kínaival az a baj, hogy egyáltalán nem tetszik, úgy meg nehéz tanulni egy ilyen nehézségű nyelvet, ha nincs ami motiválna. Másik két dolog, hogy a tónusok szerintem elég nehezek meg japánul legalább le lehet írni bármit kanával, ha a hozzátartozó kanjit nem ismered, kínaira meg nem tudom, hogy ez igaz-e.
18:01-es vagyok.
Kínai nyelvbe is belekostoltam, igazad van. Van a japánnál is 214-gyök, ami segít. (Létezik Kínai szótár is, különben hogyan tudnának szótárazni) Kezd el a japánt!
Nekem is jobban izgat, mint egy újlatin, vagy egy germán nyelv. Japánra most is szükség van, kínai szerintem még nem lesz olyan fontos. Japánoknál aki kereskedelemben, logisztikában van kötelező az angol. Minden online vásárlásos felületnek kötelezően angolnak is kell lennie, dolgozóknak két évet adtak, hogy tanuljanak angolul, különben röpülnek. Ugyanakkor nagyra értékelik, ha anyanyelven beszélhetnek. Szeritem a kínaira jellemzőbb, hogy tud angolul, mint a japánra. Japánnál a felsőbb zsíros állásban lévők beszélik. Kínaiak a sok nyelvváltozat miatt néha inkább angolt használnak. Kantoni és mandarin beszélő nem érti egymást. Japánnál voltak nyelvjárások, de ezt a hagyományt nem követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!