Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? Részletek rám nézve lent)
Sok éve tanulok németül,szeretnék nyelvvizsgázni de diszlexiás vagyok.(kimutatták még iskola elött).
most szeretnék tanulni németül,párom tanitana,mert neki van nyelvvizsgája is.De németből a diszlexia miatt kevés nyelvtant tanitottak nekünk.Én meg itthon vagyok a lányommal. Az a kérdésem lényege hogy mit javasoltok? Angolul is tanulnék szivesen mert ott ugye nincs névelő és talán könnyebb mint a német.S a számitástechnikában is talán azt venném legjobban hasznát.)Tanultam 1 évig latinul,az ment,de az már nagyon régen volt. A huga most spanyolul tanul,az tetszik is.. Szeretnék valami nyelvvizsgát szerezni amig itthon vagyok. A párom angolul is tud nagyon jól(5évig tanult heti 10órában)Párom azt mondta h ő szivesen tanit mert neki is be kellene fejeznie a nyelvvizsgát...
Néztem még az olaszt is,hisz az ugye közeli a latinhoz és szép nyelv,de nem tudom... Latinból nem hiszem h elfogadják az egyetemen majd ha diplomát szeretnék...
Köszönöm a válaszaitokat:)
párom ismer,tudja hogy kell velem foglalkozni. szerencsére nem jelentős mértékű a diszlexiám. Már ki fejlesztették belőlem úgy mond.. 18éves koromig jártam fejlesztő pedagógushoz heti szinten..
latinból nem volt gond,mert ott a tanár tudta hogy ez van és ő olyan módszerekkel tanitott. Németből pont tegnap számooltuk h 14év alatt 8amióta németül tanulok) 10német tanárunk volt,köztük 1 akinek nyelvvizsgája se volt:D:D
Azért szerintem németből pl megvan egy alap tudás(rengeteg szó,s alap szabály) csak ezt kellene rendszerezni.
Egyébként már áthoztuk anyutól a német könyveket amikből tanultam az idők folyamán..
Ja tényleg még oroszul is tanultam és az érdekes ment és TETSZETT!!!
"Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? "
1. angol, 2. német, francia, orosz, 3. spanyol, portugál, japán, holland, olasz.
Én is diszlexiás vagyok (+diszgráfia, diszkalkulia)
És nincs különösebb gondom a némettel. (és ugyan mi van ha elrontol egy névelőt? :P de nem megtanulhatatlan egyáltalán)
Én hallás után könnyebben tanulok. Lehet neked is jobb lesz ha valaki magyarázza. Olvasni és megérteni nehezebb.
Nálam is megvan a diszkalkulia s gráfia. Lehet h akkor a német lesz,azt rendbe szedjük,aztán utána elkezdjük az angolt együtt:) De amikor megnéztem azt a táblázatot a könyvben majd hülyét kaptam... nagyon nem tudom a nyelvtant:((
utolsó:hol tanultál? Milyen suliban?
Én fejlesztő pedagógus és némettanár vagyok. Azt javaslom, hogy folytasd a német tanulását, bár véleményem szerint is érdemes lenne egy hozzám hasonló képesítésű szakembertől segítséget kérned, és fejlesztő módszerrel újra tanulni a nyelvet. (Sajnos tudom, hogy nem sok ilyen képesítésű szakember van.) Természetesen nagyon jó, ha mindeközben gyakorolsz a pároddal. Valóban van szabály a névelőkre, könnyen megtanulható.
Engedj meg, még egy megjegyzést. Sajnos el kell, hogy keserítselek, de a diszlexiát, diszgráfiát, diszkalkuliát nem lehet "kifejleszteni", csak kisebb-nagyobb mértékben javítani az állapoton.
Amennyiben igényt tartasz rá, szívesen felajánlom a segítségemet.
Sok sikert kívánok a nyelvtanuláshoz!
határozott névelő az a der, die, das
határozatlan az ein, eine, ein
Mégis milyen szabály kedves német tanár? Be kell magolni a főnevek névelőit egyenként.
der, den, dem,des+s...stb.
Rémes, hogy ezen múlik, hogy birtokos, részes eset.
Ha nem tetszik a nyelv, hagyjad!
Válasszál fontosabb nyelvet, az angolt. Egyszerűbb és hasznosabb, minek sorjában tanulni?
Engem is azzal kínoztak, hogy előbb a németet. Hánytam tőle, 12 évig tanultam, majd egy év alatt letettem angolból a közepet! Az a tapasztalatom, hogy a német tanárok 80%-a nem komplett.
Előző hozzászóló biztos a biztos a 20%-ba tartozik és nem pontoz le, nem sértődik meg ezen, meg biztos fantasztikus abban, amit nem szeretsz.
Elnézést a németellenességem miatt! :D
Megtanulható, hogy mikor der, die, ill. das a névelő, nem szükséges "bemagolni". Én minden osztályomnak megtanítom. Erre van szabály, miszerint formai, és tartalmi kritériumok alapján is megkülönböztethetőek a névelők. Olykor a végződést a tartalmi kritérium felülírja (pl. der Junge - fiú). Létezik egy-két kivétel, de azt a végződéssel tanulva könnyen megjegyzed.
Ha megengeditek nem sorolom fel mindet.
Pl.
-er végű főnevek hímneműek (der Wecker)
röviditalok, borok, hónapok, napok, évszakok hímneműek (der Wodka, der Sommer, der Januar, der Mittwoch)
-ei végű nőnemű (die Bäckerei)
fák, virágok nőneműek (die Nelke, kivétel pl. der Klee)
-chen végűek semlegesek (das Mädchen)
fiatal élőlények (állatok kicsinyei, embergyerek)(das Küken, das Kind) semlegesek
Ezt minden némettanár hallgató tanulja nyelvészet szemináriumon, csak nem mindenki adja tovább tanárként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!