Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelven éri meg tanulni...

Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? Részletek rám nézve lent)

Figyelt kérdés

Sok éve tanulok németül,szeretnék nyelvvizsgázni de diszlexiás vagyok.(kimutatták még iskola elött).

most szeretnék tanulni németül,párom tanitana,mert neki van nyelvvizsgája is.De németből a diszlexia miatt kevés nyelvtant tanitottak nekünk.Én meg itthon vagyok a lányommal. Az a kérdésem lényege hogy mit javasoltok? Angolul is tanulnék szivesen mert ott ugye nincs névelő és talán könnyebb mint a német.S a számitástechnikában is talán azt venném legjobban hasznát.)Tanultam 1 évig latinul,az ment,de az már nagyon régen volt. A huga most spanyolul tanul,az tetszik is.. Szeretnék valami nyelvvizsgát szerezni amig itthon vagyok. A párom angolul is tud nagyon jól(5évig tanult heti 10órában)Párom azt mondta h ő szivesen tanit mert neki is be kellene fejeznie a nyelvvizsgát...

Néztem még az olaszt is,hisz az ugye közeli a latinhoz és szép nyelv,de nem tudom... Latinból nem hiszem h elfogadják az egyetemen majd ha diplomát szeretnék...

Köszönöm a válaszaitokat:)

2011. aug. 8. 14:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem először nézz körül a környékeden, hogy melyik nyelvből találsz olyan tanárt, akinek némi fejlesztőpedagógusi gyakorlata is van, mert a többségnek gőze sincs, hogy mit is kell kezdeni egy diszessel, és csak elvesztegetett idő+pénz lenne... Diszes lévén pedig egyedül nem valószínű, hogy menne a nyelvtanulás olyan szinten, hogy eljuss a nyelvvizsgáig. Az nagyon jó, hogy van kivel gyakorolni (párod), de a hatékony tanuláshoz nem elég (gondolom párodnak sem nyelvtanítási, sem speciális nyelvtanítási gyakorlata nincs (persze nem tudhatom, milyen fokú dislexiád van. A latintanulásnál nem okozott problémát?)
2011. aug. 8. 14:41
 2/16 A kérdező kommentje:

párom ismer,tudja hogy kell velem foglalkozni. szerencsére nem jelentős mértékű a diszlexiám. Már ki fejlesztették belőlem úgy mond.. 18éves koromig jártam fejlesztő pedagógushoz heti szinten..

latinból nem volt gond,mert ott a tanár tudta hogy ez van és ő olyan módszerekkel tanitott. Németből pont tegnap számooltuk h 14év alatt 8amióta németül tanulok) 10német tanárunk volt,köztük 1 akinek nyelvvizsgája se volt:D:D

Azért szerintem németből pl megvan egy alap tudás(rengeteg szó,s alap szabály) csak ezt kellene rendszerezni.

Egyébként már áthoztuk anyutól a német könyveket amikből tanultam az idők folyamán..

Ja tényleg még oroszul is tanultam és az érdekes ment és TETSZETT!!!

2011. aug. 8. 14:46
 3/16 anonim ***** válasza:
Akkor én a németre szavaznék (ha belejöttél, utána szép sorban jöhet az angol, spanyol :D), szerintem nem annyira nehéz a nyelvtana sem, csak tudni kell rendszerben gondolkodni; ha a szavakat mindig névelőstül tanulod meg, akkor az sem probléma... Az angol első ránézésre könnyebb, de szerintem ez csak az első ránézés - igaz ez csak a személyes véleményem, lehet, más másként látja!
2011. aug. 8. 14:59
 4/16 A kérdező kommentje:
Némettel ez a fő gondom,hogy a névelők nem mennek... Mondjuk a páom szerint van vmi szabályzat h mikor mi..
2011. aug. 8. 15:32
 5/16 anonim ***** válasza:

"Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? "

1. angol, 2. német, francia, orosz, 3. spanyol, portugál, japán, holland, olasz.

2011. aug. 8. 15:38
 6/16 anonim ***** válasza:

Én is diszlexiás vagyok (+diszgráfia, diszkalkulia)

És nincs különösebb gondom a némettel. (és ugyan mi van ha elrontol egy névelőt? :P de nem megtanulhatatlan egyáltalán)

Én hallás után könnyebben tanulok. Lehet neked is jobb lesz ha valaki magyarázza. Olvasni és megérteni nehezebb.

2011. aug. 8. 16:32
 7/16 A kérdező kommentje:

Nálam is megvan a diszkalkulia s gráfia. Lehet h akkor a német lesz,azt rendbe szedjük,aztán utána elkezdjük az angolt együtt:) De amikor megnéztem azt a táblázatot a könyvben majd hülyét kaptam... nagyon nem tudom a nyelvtant:((

utolsó:hol tanultál? Milyen suliban?

2011. aug. 9. 12:30
 8/16 anonim ***** válasza:

Én fejlesztő pedagógus és némettanár vagyok. Azt javaslom, hogy folytasd a német tanulását, bár véleményem szerint is érdemes lenne egy hozzám hasonló képesítésű szakembertől segítséget kérned, és fejlesztő módszerrel újra tanulni a nyelvet. (Sajnos tudom, hogy nem sok ilyen képesítésű szakember van.) Természetesen nagyon jó, ha mindeközben gyakorolsz a pároddal. Valóban van szabály a névelőkre, könnyen megtanulható.

Engedj meg, még egy megjegyzést. Sajnos el kell, hogy keserítselek, de a diszlexiát, diszgráfiát, diszkalkuliát nem lehet "kifejleszteni", csak kisebb-nagyobb mértékben javítani az állapoton.

Amennyiben igényt tartasz rá, szívesen felajánlom a segítségemet.

Sok sikert kívánok a nyelvtanuláshoz!

2011. aug. 12. 15:46
 9/16 anonim ***** válasza:

határozott névelő az a der, die, das

határozatlan az ein, eine, ein

Mégis milyen szabály kedves német tanár? Be kell magolni a főnevek névelőit egyenként.

der, den, dem,des+s...stb.

Rémes, hogy ezen múlik, hogy birtokos, részes eset.

Ha nem tetszik a nyelv, hagyjad!

Válasszál fontosabb nyelvet, az angolt. Egyszerűbb és hasznosabb, minek sorjában tanulni?

Engem is azzal kínoztak, hogy előbb a németet. Hánytam tőle, 12 évig tanultam, majd egy év alatt letettem angolból a közepet! Az a tapasztalatom, hogy a német tanárok 80%-a nem komplett.

Előző hozzászóló biztos a biztos a 20%-ba tartozik és nem pontoz le, nem sértődik meg ezen, meg biztos fantasztikus abban, amit nem szeretsz.

Elnézést a németellenességem miatt! :D

2011. aug. 12. 17:39
 10/16 anonim ***** válasza:

Megtanulható, hogy mikor der, die, ill. das a névelő, nem szükséges "bemagolni". Én minden osztályomnak megtanítom. Erre van szabály, miszerint formai, és tartalmi kritériumok alapján is megkülönböztethetőek a névelők. Olykor a végződést a tartalmi kritérium felülírja (pl. der Junge - fiú). Létezik egy-két kivétel, de azt a végződéssel tanulva könnyen megjegyzed.

Ha megengeditek nem sorolom fel mindet.

Pl.

-er végű főnevek hímneműek (der Wecker)

röviditalok, borok, hónapok, napok, évszakok hímneműek (der Wodka, der Sommer, der Januar, der Mittwoch)

-ei végű nőnemű (die Bäckerei)

fák, virágok nőneműek (die Nelke, kivétel pl. der Klee)

-chen végűek semlegesek (das Mädchen)

fiatal élőlények (állatok kicsinyei, embergyerek)(das Küken, das Kind) semlegesek

Ezt minden némettanár hallgató tanulja nyelvészet szemináriumon, csak nem mindenki adja tovább tanárként.

2011. aug. 12. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!