Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? Részletek rám nézve lent)
Sok éve tanulok németül,szeretnék nyelvvizsgázni de diszlexiás vagyok.(kimutatták még iskola elött).
most szeretnék tanulni németül,párom tanitana,mert neki van nyelvvizsgája is.De németből a diszlexia miatt kevés nyelvtant tanitottak nekünk.Én meg itthon vagyok a lányommal. Az a kérdésem lényege hogy mit javasoltok? Angolul is tanulnék szivesen mert ott ugye nincs névelő és talán könnyebb mint a német.S a számitástechnikában is talán azt venném legjobban hasznát.)Tanultam 1 évig latinul,az ment,de az már nagyon régen volt. A huga most spanyolul tanul,az tetszik is.. Szeretnék valami nyelvvizsgát szerezni amig itthon vagyok. A párom angolul is tud nagyon jól(5évig tanult heti 10órában)Párom azt mondta h ő szivesen tanit mert neki is be kellene fejeznie a nyelvvizsgát...
Néztem még az olaszt is,hisz az ugye közeli a latinhoz és szép nyelv,de nem tudom... Latinból nem hiszem h elfogadják az egyetemen majd ha diplomát szeretnék...
Köszönöm a válaszaitokat:)
(lemaradt a válaszomból)
Nem szokásom "lepontozni" senkit. Azért pedig különösen nem, mert megutáltatták veled a nyelvet. Ilyenkor elfacsarodik a szívem, mert tudom, hogy milyen kollégák is tanítanak olykor. Az én "gyerekeim" megszerették általam a németet, és erre büszke vagyok.
Az angolról annyit, hogy magam is rendelkezem nyelvvizsgával, tehát nem vagyok szakbarbár, és német után könnyebb, tényleg egy év alatt középfokra juthat az ember.
Kedves 18:01-es válaszoló!
Az állatnevek esetében létezik egy összefoglaló név, amely semleges nemű (pl. das Geflügel - baromfi), továbbá a természetes nemük szerinti elnevezés (der Hahn - kakas, die Henne - tyúk, das Küken - csibe).
Néhány esetben előfordul, hogy a nőnemű és a hímnemű állatot egyetlen szóval fejezi ki a német. Ilyen kivételek a die Maus, der Karpfen, das Wiesel.
Tehát ezért nőnemű az egér németül.
És az mi, ha nem "szabály", hogy MINDEN -ung, -keit, -heit végű főnév die?
Egyébként meg nem kell ennyit görcsölni a névelőkön: 1. nem veszik ennyire szigorúan ők sem, nem is mindig mondják helyesen, 2. rossz névelővel is megértik a mondanivalót 3. vannak eltérések a névelőkben a különféle nyelvjárásokban.
Egyszer összeszedtünk rengeteg szót, melyeknek más-más névelőjük van bizonyos területeken, sokra már nem emlékszem, de azt tudom, hogy pl. die E-Mail: Hochdeutsch - das E-Mail: osztrák német. Ilyenekkel tele van a nyelv, emiatt még senkinek nem kell elvenni a kedvét.
Ráadásul egy idő után hangzás alapján kb. 90%-ban rá lehet hibázni a névelőkre.
A kérdéshez: én a leírtak alapján a német továbbfejlesztését tanácsolnám első körben, de szerintem az angol és a spanyol is nagyon hasznos lehet, meg hát persze a többi nyelv is... Minél több, annál jobb. :) És ne hagyd, hogy lebeszéljenek arról, ami neked tetszik! Hajrá, menni fog! :)
Utolsó: elég érdekes hozzáállás. :)
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak a némettel kapcsolatban, de azért ne általánosítsunk.
Ellenpont: rengeteg kedves, segítőkész német tanárom volt, köztük 4-5 német anyanyelvű.
Magyar-német testvérvárosi kapcsolat, ingyen meghívások Németországba, családok, akik befogadtak minket, és akikkel azóta is (kb. 15 év után) tartjuk a kapcsolatot.
Nagyon jó hangulatú német nyelvvizsga. :)
Szóval nem csak a negatívum létezik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!