Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelven éri meg tanulni...

Milyen nyelven éri meg tanulni a mai világban? Részletek rám nézve lent)

Figyelt kérdés

Sok éve tanulok németül,szeretnék nyelvvizsgázni de diszlexiás vagyok.(kimutatták még iskola elött).

most szeretnék tanulni németül,párom tanitana,mert neki van nyelvvizsgája is.De németből a diszlexia miatt kevés nyelvtant tanitottak nekünk.Én meg itthon vagyok a lányommal. Az a kérdésem lényege hogy mit javasoltok? Angolul is tanulnék szivesen mert ott ugye nincs névelő és talán könnyebb mint a német.S a számitástechnikában is talán azt venném legjobban hasznát.)Tanultam 1 évig latinul,az ment,de az már nagyon régen volt. A huga most spanyolul tanul,az tetszik is.. Szeretnék valami nyelvvizsgát szerezni amig itthon vagyok. A párom angolul is tud nagyon jól(5évig tanult heti 10órában)Párom azt mondta h ő szivesen tanit mert neki is be kellene fejeznie a nyelvvizsgát...

Néztem még az olaszt is,hisz az ugye közeli a latinhoz és szép nyelv,de nem tudom... Latinból nem hiszem h elfogadják az egyetemen majd ha diplomát szeretnék...

Köszönöm a válaszaitokat:)

2011. aug. 8. 14:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Milyen szabälyrol beszelsz? Semmilyen szabäly nincs, be kell bifläzni ugy ahogy van,(pl.die Maus=Egér, ebben mi a nönemü?) különben a kesöbbiekben a mondatszerkesztessel lesznek gondok. En sem tudtam soha megjegyezni egy pär szon kivül, es igen, nyelvvizsgän ezzel huztam el az idöt,hogy szotärbol kerestem ki,mert különben nagy trägyadomb lett volna a mondatalkotäsom,es a vegzödesek. Szoval a szabäly az,hogy nincs szabäly,meg kell tanulni. Es az angol sem könyebb mint a nemet, mert ott a nyelvtan a borzalmas, es a 626 multidö,es jelenidö. Tanulj latint...az ugy is holt nyelv...semmit nem er....
2011. aug. 12. 18:01
 12/16 anonim ***** válasza:

(lemaradt a válaszomból)

Nem szokásom "lepontozni" senkit. Azért pedig különösen nem, mert megutáltatták veled a nyelvet. Ilyenkor elfacsarodik a szívem, mert tudom, hogy milyen kollégák is tanítanak olykor. Az én "gyerekeim" megszerették általam a németet, és erre büszke vagyok.

Az angolról annyit, hogy magam is rendelkezem nyelvvizsgával, tehát nem vagyok szakbarbár, és német után könnyebb, tényleg egy év alatt középfokra juthat az ember.

2011. aug. 12. 18:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves 18:01-es válaszoló!

Az állatnevek esetében létezik egy összefoglaló név, amely semleges nemű (pl. das Geflügel - baromfi), továbbá a természetes nemük szerinti elnevezés (der Hahn - kakas, die Henne - tyúk, das Küken - csibe).

Néhány esetben előfordul, hogy a nőnemű és a hímnemű állatot egyetlen szóval fejezi ki a német. Ilyen kivételek a die Maus, der Karpfen, das Wiesel.

Tehát ezért nőnemű az egér németül.

2011. aug. 12. 18:20
 14/16 anonim ***** válasza:

És az mi, ha nem "szabály", hogy MINDEN -ung, -keit, -heit végű főnév die?

Egyébként meg nem kell ennyit görcsölni a névelőkön: 1. nem veszik ennyire szigorúan ők sem, nem is mindig mondják helyesen, 2. rossz névelővel is megértik a mondanivalót 3. vannak eltérések a névelőkben a különféle nyelvjárásokban.

Egyszer összeszedtünk rengeteg szót, melyeknek más-más névelőjük van bizonyos területeken, sokra már nem emlékszem, de azt tudom, hogy pl. die E-Mail: Hochdeutsch - das E-Mail: osztrák német. Ilyenekkel tele van a nyelv, emiatt még senkinek nem kell elvenni a kedvét.

Ráadásul egy idő után hangzás alapján kb. 90%-ban rá lehet hibázni a névelőkre.

A kérdéshez: én a leírtak alapján a német továbbfejlesztését tanácsolnám első körben, de szerintem az angol és a spanyol is nagyon hasznos lehet, meg hát persze a többi nyelv is... Minél több, annál jobb. :) És ne hagyd, hogy lebeszéljenek arról, ami neked tetszik! Hajrá, menni fog! :)

2011. aug. 12. 23:07
 15/16 anonim ***** válasza:
der Schpaghetti, vagy das Schpaghetti(ha jól írom a spagettit). Ez az egy szó még a német tanárnők közt is vita. :) Van amelyik szótár így valamelyik úgy irja. Igaza van, vannak általánosságok, irányok. Előfordult, hogy három egyest kaptam németből egy óra alatt. Egyet, mert nem volt könyv, egyet dolgozatra, egyet mert nem vettem komolyan a felelést. Gyógyszerek mellékhatásáról kellett beszélni az osztálytársammal 14 évesen és egy pillanatra nem jutott eszembe semmi a lázon, fejfájáson kívül és udvariasan mosolyogtam. Aztán kapok nagy kegyesen egy kettest, rá egy héttel a három egyes mellé, nyáron az idageskedés. Angol, horvát, diploma gond nélkül, de német tanároknál gonoszabb élőlények nincsenek. Emlékszem volt nyelvvizsgafelkészítő az egyetemen, folyósón mindjárt tudtam ki a német tanár(fehér zokni papuccsal, lenőtt hajvég, lila a kékkel), francia tanár csinosabb, mert aki szereti a franciát abban van valami szex, angol tanár is normálisabb szokott lenni. Nincs is a könnyűzenében nagyon német sláger, mert ronda nyelv. A könnyűzene általában szerelemről szól és aki németbe szerelmes az nem szerelmes igazán.
2011. aug. 12. 23:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Utolsó: elég érdekes hozzáállás. :)

Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak a némettel kapcsolatban, de azért ne általánosítsunk.

Ellenpont: rengeteg kedves, segítőkész német tanárom volt, köztük 4-5 német anyanyelvű.

Magyar-német testvérvárosi kapcsolat, ingyen meghívások Németországba, családok, akik befogadtak minket, és akikkel azóta is (kb. 15 év után) tartjuk a kapcsolatot.

Nagyon jó hangulatú német nyelvvizsga. :)

Szóval nem csak a negatívum létezik!

2011. aug. 13. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!