Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség az Espanol és...

Mi a különbség az Espanol és az Espanol (Espagna) nyelv között?

Figyelt kérdés
2011. aug. 17. 23:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Többféle spanyol dialektus van, a "fő" nyelv, amit Spanyolországban beszélnek az Español (főleg az amerikai részen hívják így) vagy Castellano (a spanyolok így szeretik nevezni tudtommal). Ezen kívül rengeteg más is van, Spanyolországon belül is több, meg Dél-Amerikában. Ott van pl. a Catalan, ami elég messze áll a "rendes" spanyoltól, és nem is tudom, hogy tényleg egyáltalán spanyolnak lehet-e nevezni...

A lényeg, hogy sok nyelvjárás van, de én nem tudok Espagna nevűről, úgyhogy sajnos a kérdésedre nem tudok teljes mértékben válaszolni.

2011. aug. 17. 23:35
 2/2 A kérdező kommentje:
éértem..facebook-on néztem hogy két féle spanyol van megadva nyelvnek és nem értettem hogy mi a kettő között a különbség..
2011. aug. 17. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!