Orosz nyelvtanuláshoz milyen tananyagokat ajánlotok? Pécsett hol érdemes oroszt tanulni? Esetleg skype tanár?
Ui: Én még letöltöttem (bár még messze vagyok tőle), az érettségi feladatsorokat is a netről. Később azok is jól jöhetnek, és azoknak meg van a megoldókulcsa (önellenőrzés) és a magnó szövege is. Gyakorlásnak mindenképpen jók lesznek később. :)
szia.
Ok, nincs "ui." :)
Nekem még meg vannak az általános iskolai könyveim oroszból (is).
Soltész Judit -Vihar Judit - dr. Héjjas Endre: Első orosz könyvem (ált. 4. osztályos)
Szilágyi Erzsébet - Irina Oszipova - Lőrinc Zsuzsa - Шаг вперёд - Orosz nyelvkönyv (6. oszt.)
Damó Elemérné - Orosz nyelvkönyv (7. oszt.)
Sajna az 5. nincs meg.
Mikor úgy döntöttem, hogy előveszem újra az oroszt, akkor először ezeket a könyveket kezdtem el lapozgatni, és a 4-es könyvből ismételtem át az abc-t... :) Sikerrel. :)
Hát, hogy anyumék miből tanultak/tanulhattak, sajna azok a könyvek már az enyészeté lettek. De biztos vannak ennél még ősrégibb orosz tankönyvek.
Sag za sagomtól jobb a Kljucs,Irina Oszipovatól.
Üdv.:orosz szakos:)
Szia!
Azt mondod érdemes használni? Az ára viszonylag mérsékelt és frissebb (2006-os kiadás). Láttam van tankönyv és munkafüzet. Hanaganyaga létezik? Nem találtam még meg.
Nem tudok róla,legalábbis mi nem használjuk,nekünk elég hanganyagok az orosz tanárok:)))
Tavaly a kettőt 4500 körül vettem.
A felépítését sokkal logikusabbnak találom,mint a Sag za sagomé,mert érdekesebb,bár a szókincset szerintem csak lassan fejleszti.Kevés az új szó.
Ha teljesen kezdő vagy,ez annyira nem baj,eleget kell szenvedni így a is a különböző végződésű főnevek ragozásával.
Én az oroszt egyedül nem ajánlanám, hanganyag sem segít abban,hogy kell kimondani a ь-es vagy я-s szavakat.
Ez csak egy dolog,amiért kell a tanár.
Nem tudom milyen szinten vagy,rengeteg mindent tudnék felsorolni,amit tanár nélkül az életben nem értettem volna meg és a csoport sem,tehát nem én vagyok hülye.:)
Pl. igepárok,folyamatos,befejezett,az oroszt tanulóknak ezek jelentik a legnagyobb nehézséget.Vagy,h milyen elöljáró milyen esetet vonz.Hogy miért kerül részes esetbe,amit te magyarul simán tárgyba tennél......ilyen dolgok.És kiejtést sem lehet tanulni tanár nélkül,elsősorban a hangsúly miatt.A hangsúly nagyon fontos,jelentésmegkülönböztető szerepe van.
Hiába tanulod meg hanganyagról a hangsúlyt,ha beteszed estbe máris máshová kerül a hangsúly és mást jelent pl. ucsÍtyeljá- a tanáré,ucsityelJÁ-tanárok.........stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!