Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvtanuláshoz milyen...

Orosz nyelvtanuláshoz milyen tananyagokat ajánlotok? Pécsett hol érdemes oroszt tanulni? Esetleg skype tanár?

Figyelt kérdés
És melyek azok amik kevésbé váltak be?
2011. aug. 16. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ui: Én még letöltöttem (bár még messze vagyok tőle), az érettségi feladatsorokat is a netről. Később azok is jól jöhetnek, és azoknak meg van a megoldókulcsa (önellenőrzés) és a magnó szövege is. Gyakorlásnak mindenképpen jók lesznek később. :)

szia.

2011. aug. 17. 08:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem kell utóirat, ha van valami, majd mindketten írunk! :) Canadahunnál jobb fórum nincs. Szerintem az ott említetteken kívül nincs sokkal több magyarnyelvű orosz nyelvkönyv. Van ilyen nosztalgikus(első orosz képes szótáram, 34 forintba került, elég csúnyán rajzolt)könyv is. De az állami klasszikus nem tudom melyik volt. (25 vagyok) Állítólag borzalmas, felesleges szavakkal, mint pl.: síntörés. Érdekelne, hogy a szüleim melyikből tanultak, ezt nem tudod? Lehet, hogy felteszem külön kérdésnek, ki hogy emlékszik.
2011. aug. 17. 09:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Ok, nincs "ui." :)

Nekem még meg vannak az általános iskolai könyveim oroszból (is).

Soltész Judit -Vihar Judit - dr. Héjjas Endre: Első orosz könyvem (ált. 4. osztályos)

Szilágyi Erzsébet - Irina Oszipova - Lőrinc Zsuzsa - Шаг вперёд - Orosz nyelvkönyv (6. oszt.)

Damó Elemérné - Orosz nyelvkönyv (7. oszt.)

Sajna az 5. nincs meg.

Mikor úgy döntöttem, hogy előveszem újra az oroszt, akkor először ezeket a könyveket kezdtem el lapozgatni, és a 4-es könyvből ismételtem át az abc-t... :) Sikerrel. :)

Hát, hogy anyumék miből tanultak/tanulhattak, sajna azok a könyvek már az enyészeté lettek. De biztos vannak ennél még ősrégibb orosz tankönyvek.

2011. aug. 17. 09:44
 14/21 A kérdező kommentje:
antikvarium.hu-n megrendelhető minden, még olyan iratok is, amiket a tanároknak adtak, hogy hogyan oktassanak oroszt a semmi tudásukkal. :) (500-800 példányú tanári segítségek is) Nagyon sok volt a panasz ezekkel a könyvekkel, biztos vannak jó részei, de szerintem a modernebb könyvek jobbak. Az biztos, hogy minden ingyen le is tölthető(még üzleti orosz is), már csak tanulni kellene... :) Horvátoknak szerintem gyerekjáték az orosz.
2011. aug. 17. 10:51
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Sag za sagomtól jobb a Kljucs,Irina Oszipovatól.

Üdv.:orosz szakos:)

2011. aug. 22. 19:22
 16/21 A kérdező kommentje:

Szia!

Azt mondod érdemes használni? Az ára viszonylag mérsékelt és frissebb (2006-os kiadás). Láttam van tankönyv és munkafüzet. Hanaganyaga létezik? Nem találtam még meg.

2011. aug. 22. 19:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem tudok róla,legalábbis mi nem használjuk,nekünk elég hanganyagok az orosz tanárok:)))

Tavaly a kettőt 4500 körül vettem.

A felépítését sokkal logikusabbnak találom,mint a Sag za sagomé,mert érdekesebb,bár a szókincset szerintem csak lassan fejleszti.Kevés az új szó.

Ha teljesen kezdő vagy,ez annyira nem baj,eleget kell szenvedni így a is a különböző végződésű főnevek ragozásával.

Én az oroszt egyedül nem ajánlanám, hanganyag sem segít abban,hogy kell kimondani a ь-es vagy я-s szavakat.

2011. aug. 23. 07:24
 18/21 A kérdező kommentje:
Az elején a biztonság kedvéért mindenképpen ez miatt kell a tanár? Úgy tűnik jól tudom utánozni. Az ára 2800+600(majd 100 olalas munkafüztet, ha otthon nyomtatgatnám se lenne sokkal olcsóbb)=3400Ft. (Kezdőtől az alapfokú nyelvvizsgáig)Haladó változata kicsit drágább.
2011. aug. 23. 09:34
 19/21 A kérdező kommentje:
2011. aug. 23. 09:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez csak egy dolog,amiért kell a tanár.

Nem tudom milyen szinten vagy,rengeteg mindent tudnék felsorolni,amit tanár nélkül az életben nem értettem volna meg és a csoport sem,tehát nem én vagyok hülye.:)

Pl. igepárok,folyamatos,befejezett,az oroszt tanulóknak ezek jelentik a legnagyobb nehézséget.Vagy,h milyen elöljáró milyen esetet vonz.Hogy miért kerül részes esetbe,amit te magyarul simán tárgyba tennél......ilyen dolgok.És kiejtést sem lehet tanulni tanár nélkül,elsősorban a hangsúly miatt.A hangsúly nagyon fontos,jelentésmegkülönböztető szerepe van.

Hiába tanulod meg hanganyagról a hangsúlyt,ha beteszed estbe máris máshová kerül a hangsúly és mást jelent pl. ucsÍtyeljá- a tanáré,ucsityelJÁ-tanárok.........stb.

2011. aug. 23. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!