SOS! Összehozható ennyi idő alatt a középfokú német nyelvvizsga? (Euroexam)
Sziasztok!
Angolból középfokú nyelvvizsga szintjén vagyok, úgy volt, hogy októberben emelt szintű érettségit teszek (ami ugye egyenértékű egy középfokú nyelvvizsgával), de úgy alakult, hogy ez nem jön össze.
Lényeg a lényeg, hogy ezokból a szeptember 3-i középfokú német nyelvvizsgára kellene mennem, erre pedig a Start Neu, az Unterwegs Neu A és B és az Euroexpress Niveau B2 - NÉMET könyveket ajánlották.
Jelenlegi tudásom az Unterwegs Neu A 3. leckééig tart (összesen 38 lecke van a könyvekben, ez a 25.).
Szerintetek lehetséges lenne felkészülni a szeptember 3-i középfokú német nyelvvizsgára, ha naponta tanulok? (Más dolgom mostmár nincs, CSAK a némettel foglalkoznék)
Ezekből a könyvekből fel lehet készülni egyáltalán?
Előre is köszönöm! :)
Bunkók kíméljenek!
Szerintem mindenképp menj tanárhoz addig, hetente legalább egyszer, mert egyedül nem valószínű, hogy sikerül ennyi idő alatt felkészülni. Én is most készülök a középfokúra, októberben megyek, de már hónapok óta járok tanárhoz.
Nagyon fontos, hogy elmondja, hogy mire kell majd odafigyelni, ad egy csomó leckét, amit ki is javít, nagyon sok "becsapós" nyelvtani szabály van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!