Latin középfokú nyelvvizsgát elfogadnak-e Msc diploma esetében?
Ezt talán az adott suli TVSZ-ében kellene megnézni.
Nálunk pl. csak bizonyos nyelveket fogadnak el, és a latin nem tartozik közéjük. De szerintem mindenhol ÉLŐ idegen nyelvet kérnek.
egyeteme határozza meg mely nyelvek jók neki. én nem tudok olyan helyet, szakot mondani ahol elfogadnák,néhány egyetemen meg taxatíve elő van írva 5-6 slágernyelv hogy csak ezekből és punktum(nehogy még a határontúliaknak könnyebb legyen).
Nekünk csak egy középfokú kellett de nem volt jó nekik a latinom szal elmentem letenni az angolt is.
Mondjuk azt qrvára nem értem miért nincs ennyire összhangban a középsulis felfogás és az egyetemi.értem ezalatt:Számos gimiben ugyanis a 2 kötelező idegnnyelv közül az egyik a latin.Miért engedik ezt a minisztérium főfejesei ha aztán kb kitörülheti vele a hátsóját az ember hiába tanulja meg?
Merthogy amúgy semmivel sem könnyebb belőle nyelvvizsgázni mint angolból vagy németből..sőt
Igen, én is latint tanultam a középsuliban, 4 éven keresztül, tehát az angolon kívül (amiből már megvan a nyelvvizsgám) most ott állok, hogy nem tudok más nyelvet, mert kiderült: a latint nem fogadják el?
Amúgy SZTE-n tanulok, BTK-n (de nem latin szakon).
ez a 2középfokú nem váltható ki 1 felsőfokúval? néhány helyen van ilyen vagylagos klauzula
hányadéves vagy?mertha az a nagy helyzet hogy csakmert olyan felfogású gimibe jártál ahol kötelező volt a latin és emiatt azt várják el most tőled hogy tök magánúton tanulj meg a 0ról egy másik nyelvet akkor vmi itt nagyon el van b@szva...márpedig valóban ez a helyzet
SZTE-n asszem minden karon élő nyelv a követelmény, bocsi. :S
Jogon mindenképp, pedig ott még tanítanak is latint, meg a csapból is folyik, orvosin szintén.
De ha más nem a TO rutinból válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!