Mi a különbség a marry és a married to között. A marry után valóban nem kell to és a married után mindig kell?
???
ugyanannak az igének különböző alakjai
marry (olyan, mint love, answer, look)
married (olyan, mint loved, answered, looked)
úgy értem, a married lehet V2 (múltidő), vagy V3 (passzív, vagy pl. present perfect szerkezetes alak)
ha arról van szó, hogy elveszem/elvettem őt
I want to marry her
I married her
I have married her
és ha arról van szó, hogy valaki házastársa ("el van véve")
She is married to him.
09:48 nincs igazad, lehet ugyanaz a szófaj, előtte magyaráztam.
Nem csak a házas a married, hanem pl. a házasodott is, sima múltidő.
ja, és ahogy írtam korábban, nem "házasodik", inkább "elvesz"
Merthogy nem szokás házasodni valakit :).
A marry után pedig odakerül, hogy kit.
09:40: Ez a magyarazat azert elegge santit:D
Az allitasod pedig nem igaz, a married utan is kellhet to, a szo jelentesetol fugg.
Sam is going to marry Tom.
Sam married Tom two years ago.
Sam and Tom are married.
Sam is married to Tom.
A kulonbseg, hogy mig az elso kettoben Sam cselekszik, addig a masodik kettoben a married melleknev.
Tehat: Sam hozza fog menni Tomhoz. Sam ket eve ment hozza Tomhoz.
Sam es Tom hazasok. Sam Tom hazastarsa. (erre szerintem nincs magyar forditas:))
"Az allitasod pedig nem igaz, a married utan is kellhet to, a szo jelentesetol fugg. "
Nem tudom melyik 09:40-eshez írtad, de én is azt írtam, hogy nem BIZTOS, hogy kell. Gyakorold a szövegértést ;)
"08:39: Az elso 9:40-esnek irtam az elso sort, a tobbit a kerdezonek"
Gratulálok, mert ugyanazt írtad le, mint én -.- Na sebaj de legközelebb legyél már figyelmesebb légyszi... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!