Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha nulla pontos lesz a magnóm...

Ha nulla pontos lesz a magnóm még átmehetek a szóbelin?

Figyelt kérdés
Jövőhéten szombaton megyek origo középfokú szóbeli nyelvvizsgára, de a listening mindig nagyon rosszul sikerül. Ha most is rosszul sikerül, még átmehetek a nyelvvizsgán?
2009. ápr. 10. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Mivel a hallás utáni szövegértés a vizsga egyik része, abban is el kell érned egy bizonyos pontszámot, hogy tovább mehess szóbelizni. 0 ponttal értelemszerűen nem mehetsz tovább. ha a magnóhallgatási rész következik, próbálj meg nem bestresszelni, és koncenrtálj alaposan a hallott szövegre/dialógusra. egyébként ha elsőre nem sikerül mindent megértened, nem katasztrófa, mert 2x játsszák le a vizsgázóknak. az első hallgatás során az a fontos, hogy megértsd a szituációt. a második hallgatásnál pedig koncentrálj a részletekre, így menni fog.

sok sikert.

(egy leendő nyelvtanár)

2009. ápr. 10. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Január óta minden részfeladaton legalább 40%-os teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy átmehess. Vagyis hiába akár 100%-os az összes többi, ha a hallás utánin nem szerzed meg legalább a 40%-át a maximális pontszámnak, sikertelen a vizsga.

Amúgy ha a Rigó utcai épületben vizsgázol, akkor ne félj a listeningtől, mert fejhallgatón keresztül, szuper minőségben fogsz mindent hallani. Én anno a felkészülésnél mindig béna voltam a magnóhallgatásnál, alig tudtam kivenni valamit, a nyelvvizsgán meg kristálytisztán értettem mindent.

2009. ápr. 10. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, és középfoknál háromszor játsszák le a szöveget, felsőfoknál van csak kétszer.
2009. ápr. 10. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy 0 pontos magnó, mindenki ettől a résztől parázik legjobban, aztán tök jól sikerül. :) Magayrul kell válaszolni a kérdésekre, ez nagy könnyebbség. Ráadásul jóformán már az is 1 pont, ha ráírod a neved a lapra...ne parázz.. :)
2009. ápr. 10. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Előzőnek: pont ellenkezőleg, magyar kérdésekre magyarul válaszolni nehezebb, mert ahhoz tényleg meg kell érteni a szöveget, nem elég kihallani belőle dolgokat. Az egynyelvű vizsgák hallásutáni része pont ezért szokott könnyebb lenni, pláne ha igaz-hamis jellegű feladat van: ha hallod, ami oda van írva, akkor pipálod, ha nem hallasz olyat, ikszeled. Az origón viszont tényleg érteni kell, miről beszélnek.
2009. ápr. 10. 12:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azt hiszem kicsit bepánikoltam, mert ma jött meg a nyelvvizsga papírom... :)
2009. ápr. 10. 18:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Hol adják le háromszor középszinten a szöveget?? Én közepeztem (igaz németből), de az egyik feladatot csak egyszer lehetett meghallgatni, a másikat is csak kétszer.

Egyébként én úgy vagyok vele, hogy nyelvvizsgája igenis csak annak legyen, aki érti is a nyelvet. Ha nem tudja valaki megérteni a beszédet, akkor nem jár a nyelvvizsga, így a logikus.

2009. ápr. 12. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Előzőnek: január óta változtatták némileg az origo vizsgát.

[link]

Itt a "beszédértés" címszó alatt egyértelműen háromszori lejátszást írnak.

2009. ápr. 12. 10:55
 9/9 anonim válasza:
Hát igen úgy elég nehéz lenne 0 ponttal,de ugye most jött be az,hogy mindenképp meg kell szerezned 8 pontot a beszédértésre min.5öt adhatnak igy a magnón tuti 3at meg kell.De nem kell parázni,menni fog az;) Én is most megyek majd májusban:)
2009. ápr. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!