Egy 16 éves lány el merhet menni felsőfokú nyelvvizsgázni?
A korára értem.Figyelembe veszi a vizsgáztató,hogy ilyen fiatal, és ha például a közlekedés tételt kapja,akkor kérdez(het) KRESZ-szel kapcsolatban?
Itt van a lap alján:
(7.tétel)
eltűnt a válaszom első fele...
szóval simán meglett, pedig tartottam tőle. Vmi olyasmit húztam, hogy iskolarendszer (brit+amerikai vs magyar...), de arról nagyon keveset beszéltem, viszont egy Hamlet előadást, amit előtte 2 nappal láttam és nagyon sz@r volt, végigelemeztem, meg Steinbeck Of Mice and Men c könyvét...
Középfokúzni akartam, tanárom mondta, próbáljam meg, mert szerinte arra is lenne esély...
:-)))
Persze, hogy merj elmenni, ha a tudásod alapján úgy gondolod, hogy sikerülhet!
Én is 16 évesen nyelvvizsgáztam először, és nem volt semmi gond. :) Nagyon kedvesek voltak (Goethe), semmi olyasmi kérdést nem tettek fel, amit koromnál fogva ne tudhattam volna, pedig semmit nem készültem a vizsgára, szóval fogalmam nem volt, milyen tételek vannak. (Legalább nem izgultam. :P) Mindennapi dolgok kerültek csak szóba, úgyhogy szerintem ne aggódj emiatt!
És nem értem, miért ne sikerülhetne a vizsga, ha előtte a középfokú 80% volt?? Ennek semmi köze a mostani vizsgához, azóta eltelt már annyi idő, hogy nyugodtan felkészülhetett a kérdező a felsőfokúra.
Hogy készen állsz-e rá, pl onnan tudhatod meg, hogy kitöltesz az általad választott vizsgarendszerben egy próbatesztet. Ha nagy biztonsággal átmész írásbelin otthon (mondjuk 60%+15%) és nem csak betippelted, akkor nyugodtan elmehetsz. Nyilván a leveledet és a szóbelidet nem tudod objektíven értékelni.
A korod nem számít, a tudásodra kíváncsiak.
Más történet, nekem az emelt angol érettségi szóbeli részén adtak egy olyan témát hogy kedvenc könyv bemutatása (a lapon a Harry Potter egyik kötete). Mivel világbunkója vagyok így se kedvenc könyvem, se fogalmam a Harry Potterről, egyszerűen nem láttam, nem olvastam. A lényeg, hogy ezt szépen elmondtam, hogyha agyonütnek se tudok erről beszélni, és finoman más irányba terelte a témát a vizsgáztató az olvasás mentén. A szóbelim ugyanúgy 100%-os lett. Mert amúgy szerintük nagyon ügyes voltam, szerintem azé nem...
Szóval nem a lexikális tudásra kíváncsiak, hanem hogy választékosan tudsz-e hozzászólni egy témához. Nem az a lényeg, hogy ismered-e a KRESZ-t pl, hanem hogy el tudnád mondani, ha ismernéd. És ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!