Mennyire volt "gázos" a középfokú angol nyelvvizsga?
Még 3 évem van érettségig s ezelőtt megszeretném szerezni a középfokú nyelvvizsgát.
Nem mondanám, hogy lángelme vagyok, kezdő csoportba járok, de az iskola mellett gyakorlom a nyelvtan többi részét s szeptembertől ismét fogok tanárhoz járni hetente egyszer.
Leírnátok létszíves kinek milyen nehézséget okozott eme procedura s milyen volt angolból? (Sikerült-e elsőre?)
Előre is köszönöm a segítséget!
17 évesen nulláról kezdtem az angolt, minden hétköznap 4 órát ültem egy tanfolyamon, plusz utána otthon a lecke, a szavak, a nyelvtan gyakorlása. Fél év alatt eljutottam arra a szintre, ahol már javasolni szokták a középfokút. 2%-al csúsztam le... :(
Node a lényeg: kemény munkával rövid idő alatt elérheted a célod :)
Sajnálom, hogy ennyin múlott az egész vizsgád, de legközelebb elsőre fog sikerülni szerintem!
Milyen tanfolyamon veszel részt?
Szeptembertől új tanárt szeretnék keresni, mivel úgy érzem elég link, de azért nem sajnálja eltenni a pénzt.
Hatásosabb egy ilyen tanfolyam, mint egy magántanár? (eddigiek alapján szerintem mindenféleképpen)
Megint én...
Nekem annyi bajom volt a magántanárral, hogy óvodás korom óta figyelemzavaros vagyok. Hogyha csak a tanár, és én vagyunk, könnyen elkalandozik az agyam, míg a tanfolyamon 12 fő a max létszám, így muszáj voltam szocializálódni.
Másrészt ha nem írsz leckét, a magántanár megrántja a vállát, itt pedig kötelező a csoporttal haladnod, hogy ne maradj le.
Amúgy meg hogy "legközelebb sikerül" hát, sajnos most már nem úgy járja, hogy csak úgy 30 ezer forintot kicsengessek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!