Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi két mondat passzívba...

Az alábbi két mondat passzívban van írva (gondolom). Leírni nekem valaki aktívban? és hogy mit jelent (het)?

Figyelt kérdés

They hate being kissed.

I want to be bought a washing machine.

2011. júl. 31. 20:08
 1/5 anonim válasza:
100%

Az első mondat: Utálják, ha megcsókolják őket.

Passzívban bár nem hangzik jól, valami ilyesmi: They hate if others kiss them.

A második mondatnak semmi értelme, szerintem I want to buy a washing machine. (Venni akarok egy mosógépet.) akart lenni.

2011. júl. 31. 20:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Az elso mondat jol hangzik passzivban, a te verziod pedig igy lenne: "they hate it when others kiss them", de passzivban akkor is sokkal jobb

A masodiknak meg semmi ertelme. Talan az, hogy szeretnem ha valaki venne nekem egy mosogepet? I want (to buy/someone to buy) a washing machine (for me).

2011. aug. 1. 01:54
 3/5 Vree ***** válasza:
100%

A második elég randa, azt angolban is inkább így mondanák: "I want somebody to buy me a washing machine."

(Azt akarom, hogy valaki vegyen nekem egy mosógépet.)

They hate being kissed. = They hate if somebody kisses them.

(Utálják, ha megcsókolják őket.)

Egyébként itt érdemes feleleveníteni hogy mi a különbség a like/hate + -ing és a like/hate + to X között:

I hate to kiss. = Utálom, ha csókolóznom kell. (Utálom, ha nekem kell megtennem valamit. + utalok rá, hogy olyan dolog amit gyakran teszek)

I hate kissing. = Utálom a csókolózást. (utálom akkor is ha más csinálja vagy a TV-ben látom meg úgy a gondolatát általában)

2011. aug. 6. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:
I want a washing machine to be bought.
2011. aug. 6. 16:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Vree! Mind mindig. :-)kimerítő a válaszod.
2011. aug. 7. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!