Az EASTER szóból 9 lépéssel el kell jutni a SUNDAY szóig! Hogyan? írjátok le a lépéseket!
EASTER
------
------
------
------
------
------
------
------
------
SUNDAY
Mindig csak egy betűt változtathattok meg, és értelmes angol szónak kell lennie!
megkérdeztem egy amerikai barátomat(anyanyelvű) msn-en ő azt mondja(családját is bevonta:)/ hogy ez lehetetlen.
az utolsó előtti helyre csak a SUNDAE és a SUNDRY szó kerülhet.mivel csak ezek alakíthatók át SUNDAY-be.
viszont olyan szó nincs amiből ezek a szavak kijönnének...tehát elakad a lánc...
az Easter lehet pl. MASTER, TASTER, BASTER, FASTER,stb..de az eleje hiába van meg ha az utolsó lépésnél nem lehet továbbmenni..
ha vki mégis talál megoldást kiváncsi leszek.légyszi írd meg ha sikerül rájönnöd...:)
rendben, köszönöm a válaszod :D
angoltanárnőm adta föl szorgalminak, hogy oldjuk meg, de eddig még mi se jöttünk rá semmire :D csütörtökön fog kiderülni, akkor lesz vele óránk :D addig is kinyomtatom neki ezt a hozzászólást, bár lehet, hogy az ötösömet kockáztatom meg ezzel :D
szia!a mego-t továbbra se tudom, de most vettem észre h ő(k) mindig csak 1 betűt változtattak meg,a többit mindig a helyén hagyták...szóval pl.Easterből lett(Taster,Faster,Master...-->itt csak az elsőt változtatták...az utolsónál meg pl./ sundae-nál/ csak az utolsót..lehet hogy az összes betűt teljesen más helyre kell tenni ez lehet a titok...
nagyon kiváncsi leszek a megoldásra..tényleg...:)1 voltam
a megoldás megvan:
EASTER
SISTER
FASTER
FITTER
HOTTER
MATTER
MADDER
HARDER
HANDLE
SANDAL
SUNDAY
A tanár elfelejtette azt elmondani, hogy 2 betűt is meg lehet egyszerre változtatni :D
A HARDER és a
HANDLE között nem is két betű az eltérés, hanem három, a SANDAL-nál szintén. Be lettünk csapva, ennek a játéknak nem ezek a szabályai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!