Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a könnyebb középfokú...

Melyik a könnyebb középfokú írásbeli nyelvvizsga? BME vagy ORIGO?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hallottam a BME könnyebb, mert az Rigó utcai pontozása halálos! A Pannon is viszonylag könnyű. Én inkább egynyelvűt tennék a helyedben (Goethe, ÖSD, TELC).
2009. ápr. 7. 15:52
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk pont az terjeng, h BME nehezebb:D Egy csomó embert ismerek akit többször meghúztak BME-n és aztán rigón átment. Én rigón voltam és szerintem korrektül javították, pedig engem is ijesztgettek előtte, h nagyon lehúzzák a pontokat:D
2009. ápr. 7. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
BME!!!!!Én 2 hónapig készültem rá a saját kiadványaikból magántanárral és nekem sokkal könnyebb volt, mint annak idején a Telc, pedig arra mondják még, hogy könnyű...
2009. ápr. 8. 15:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha a vizsgarendszer saját könyveiből tanulsz, és olyan tanárt választasz segytségül, akinek nem ismeretlen az a vizsga, akkor nincs mitől félni. Elegendő időt kell rá szánni, lelkiismeretesen kell felkészülni, és akkor nem lesz baj! De ha csak nagyjából foglalkozol a feladatokkal, szavakkal, tételekkel, akkor nem fog sikerülni, és bármilyen könnyű vizsgára is mehetsz, ott is megvágnak. Mindenkinek más a könnyű, látod ki ezt hallotta, ki azt.. Neked kell eldönteni, hogy számodra mi a könnyű. Nyomtass ki 1-1 példavizsgát, oldd meg és amelyik jobban sikerül, arra jelentkezz. Ne csak ezt a 2 vizsgát nézd, próbáld meg a többit is. www.nyak.hu, ezen a honlapon megtalálod az összes akreditált nyelvvizsgát, ezek közül választhatsz. MEgtalálod hol lehet belőlük vizsgázni, rá tudsz menni a hivatolos oldalra, ott pedig az időpontokat találod meg, és a feladatokat.

Mindenképpen rendelj hozzá megfelelő könyvet és olyan tanárt keress, aki már készített fel vkit az általad választott vizsgára! Ne izgulj, légy szorgalmas, ha már megvan, csak jobb lesz :)

2009. ápr. 9. 12:02
 5/5 anonim válasza:
100%

Többféle nyelvvizsga közül választhatsz.

Én németből nyelvvizsgáztam, középfokú írásbeli+szóbeli nyelvvizsgát kellett tennem a diplomához.

Szerintem a nyelvvizsgázók nagyrészének diplomához vagy továbbtanuláshoz többletpontok végett kell nyelvvizsgáznia.

Ez egy hasznos link, mindenkinek ajánlom: [link] ahol bár az angol nyelvvizsgákat veszik górcső alá, de a többi nyelvből is le lehet tenni ezeknek a nyelvvizsgáknak nagy részét.

Ha valaki elemezgetős, elmélyülős (introvertált) típus annak mindenképpen ajánlom a rigót vagy bme-t, itt lehet szótárt használni (persze nem minden feladathoz, a teszthez nem). Viszont ha a nagydumás (exrovertált) típusúaknak ezeket a nyelvvizsgákat semmiképpen nem ajánlom. Én rigóra mentem, az írásbelim elsőre sikerült, a szóbelim viszont csak másodszorra, a 40% minimum miatt. Sajnos a magnóhallgatáson nagyon elcsúsztam, 2 pontot kaptam, de másodszorra már 16 pontot, nagyon múlik a szerencsén is. Közben megnéztem a bme nyelvvizsgát is, de csak a magnóhallgatásra mentem el, mivel közben a rigóról megjött az eredményem. A tapasztalatom az, hogy a magnóhallgatáson mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya. A rigón 3* lehet meghallgatni a szöveget, és viszonylag sok idő van a kérdések megválaszolására a két szöveg között. Az összpontszám 28,5 % teszi ki a magnós rész, a minimumhoz 8 pontot kell elérni, ha ez megvan, akkor a beszélgetés részénél sem kell túlságosan brillírozni, elegendő a 34pont, azaz 68%-os teljesítmény. A bme-n két szöveg van, egy jegyzetkészítés és egy igaz-hamis, és kétszer lehet meghallgatni. Első gondolatra jóval egyszerűbb itt összeszedni a 40% minimumot, azaz 24 pontot, 30-30 pontot ér mindkét szöveg. Főleg, ha megoldod a bme weblapján található próbaszövegeket, de a ott egy nagyon könnyű mindkét szöveg, az igaz-hamisnál még tippelgetni is lehet, néhe még ez is bejön. Viszont az igaz-hamis jellegű feladatoknál, könnyű behúzni az embert a csőbe, elég kicsit megcsavarni a kérdést, ha nem figyel az ember nagy izgalmában máris félreértette. A jegyzetkészítésnél viszont, hiába csak egy-egy szót kell leírni, ehhez uú. pontosan kell érteni a szöveget, mint a rigónál, ahol igaz magyarul kell megválaszolni. Arról nem is beszélve, hogy a bme-en az összpontszám (120pont)felét teszi ki a magnó(60pont, 2*30pont), szóval, ha valaki itt a 40% minimumra hajt, 24 pontra, akkor a beszélgetés részén 80%-os teljesítményt kell nyújtania legalább, ami azért nem túl sok embernek megy.

A rigótól rettegnek általában, de azért nekik is vissza kellett venni egy kissé, finomítaniuk kellett a feladatokon a többi nyelvvizsga megjelenésével. Én ezt leginkább az írásbelinél tudtam leszűrni. A felkészítő könyveikben jóval nehezebbek voltak a fordítási, szövegértési feladataik is. Vizsga előtt pár nappal totál kiborultam a szövegértési feladataikon, nem tudtam lefordítani a szövegeket, egy pár éve még brutál nehezek voltak, persze akkor még monopol helyzetben volt a rigó. A vizsgán viszont 25-ből 23 pontot kaptam a szövegértésre...

2009. jún. 2. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!