Szerintetek melyik nyelvet lenne érdemesebb tanulnom?
Angolul vagy németül beszélsz? Mert ebből az egyiket, vagy mindkettőt érdemes tudni. Attól függ milyen főiskola, milyen szak. Nézz utána, hogy az a szak ahova jelentkezni fogsz milyen szakirodalommal rendelkezik, és azt válaszd. Ha mindkettővel, vagy egyikkel sem akkor én az olaszba kezdenék bele. A kiejtést már nem kellene megtanulnod, és néhány alap szóra, fogalomra, nyelvtani szerkezetre még emlékszel. Nem lesz vadidegen. Mert gondolj bele, főiskolán nem lesz annyi szabadidőd a nyelvtanulásra, mint középiskolában. De, ha utáltad, vagy egyszerűen csak a spanyol az amit nagyon nagyon szeretnél, és úgy érzed menni fog, és ezt akarod, nem az olaszt akkor csináld!
De mondom, ha nekem csak egy plusz bizonyítvány kellene én az olaszt választanám, mert arról lenne alapismeretem, és nem vállalnám be azt, hogy 2 év alatt a vizsgák mellett tökéletesen megtanuljam középszintre a nulláról a spanyolt.
Tény, hogy a spanyolt többen beszélik Európában is, és Európán kívül is. Valamint hasznos, ha szeretnél ösztöndíjjal kijutni az államokba, vagy más országba, mivel sokan beszélik. Egy angol-spanyol kombináció nem rossz. Ha használható nyelvtudást, és nem csak egy papírt szeretnél, és elég elszánt vagy, és 2 év alatt vizsgák mellett megtudod csinálni, akkor pedig ezt válaszd!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!