Németet vagy franciát érdemesebb tanulnom? Igaz az hogy németből sokhelyen túljelentkezés van? És az hogy a francia egyre elterjedtebb nyelv?
Igazából jó lenne tudni, hol laksz.
Én GY-M-S megyében, az osztrák határ mellett. Nekem evidens a német nyelv. :D Ha te is hasonló helyzetben vagy, akkor ne gondolkozz rajta, egyértelmű a választás.
Sokkal több hasznát veszed a németnek, mint a franciának. Nem tudom, mikor szólalnál meg franciául, ha csak a környező országokban gondolkodunk?
És az is előny, hogy a németet már tanultad, az alapok (bár sok idő eltelt ált.isk alsó óta) benned vannak. Sokkal könnyebb folytatni, mint egy újat elkezdeni.
Én sajnos beleestem a hibába és spanyol nyelvet választottam (igaz lassan világnyelvnek számít az is), de sose kellett, hogy használjam, sőt igazából nem is tudtam 3 év alatt annyit fejlődni, hogy érdemes legyen kezdeni vele valamit.
A túljelentkezéses részt nem igazán értem...
Lényegében egy biztos angol tudás mellett mindegy mi a másik választottad... Az angol annyira központi, hogy elég azt használnod. Persze ha nem akarsz diplomata/politikus/műfordító lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!