Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Idegen nyelven folyékonyan...

Idegen nyelven folyékonyan beszélők, ti tudtok az adott nyelven gondolkodni, ugye, hogyan zajlott le nálatok ez a folyamat, mennyi ideig tartott?

Figyelt kérdés
Azt mondja a párom,aki anyanyelvi szinte beszél angolul, hogy az a bajom, hogy nem tudok angolul gondolkodni, ezért nem tudok fogalmazni, megérteni sok mindent mikor beszélnek, tényleg ez a kulcs, hogy gondolkodjak az ő nyelvükön, ne magyarositsam le magamban? Nekem ez nem megy, máshogy fejezik ki magukat és én azt nem tudom megszokni.
2011. júl. 29. 09:22
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Azert gyakorlatilag szerintem ez nem ilyen egyszeru...En is pontosan erre keresem a valasz mar egy evtizede.... Otthon 7 evet tanultam angolul (iskola, tanfolyamok, curzusok, magantanarok, internet, otthon, TV, radio, filmek.. stb...), es az a bizonyos angolul gondolkodas sehogysem akart eljonni....ekkor mindent feladtam otthon es kikoltoztem Angliaba. Most tobb mint ket eve itt elek, dolgozom, es nagyon boldog vagyok. De valahogy az a tenyleg angolul gondolkodas az nem igazan akar jonni....pedig itt is jartam es jarok is 4-5 kulonbozo angol tanfolyamra, a munkahelyemen mindig beszelgetek angolokkal, munka utan valamelyik tanfolyamra sietek, es most mar van egy csomo baratom is a vilag minden tajarol...ez rendkivul jo erzes...

Nagyon ritkan, amikor egesz nap ki tudom zarni a magyart, tehat csak angolul kell beszelnem hosszu orakon at, akkor neha megfigyelem, hogy tenyleg olyan mindha angolul gondolkodnek, vagyis inkabb azt mondanam angolul "nem gondolkodnek" ugyanis magyarul sem 'gondolkodom' beszed kozben..... De sajnos a kovetkezo napon bebizonyosodik hamar, hogy nem megy az angolul gondolkodas, amikor hirtelen meg kell szolalnom...csak akadozom, es keresem a szavakat...

Viszont egy valamit elertem a ket ev alatt, belefaradtam a gorcsolesbe. Ma csak ugy mondok valamit, es nem erdekel, ha docog, nem erdekel, ha lassan megy, nem erdekel, ha teljesen rosszul mondom, ha pedig en nem ertem oket, megismeteltetem veluk 3 szor 4-szer is ha kell...nem erdekel...

Talan igy hamarabb eljon az a tenyleges angolul gondolkodas...

2012. júl. 11. 19:06
 12/13 anonim válasza:
Nem tudom mennyire aktuális... De én q3 éves vagyok és igen, tudok gondolkodni románul és néha angolul is...Volt már olyan is hogy nem fektettem bele egyáltalán úgymond energiát, az agyam mégis automatikusan elkezdett idegen nyelven gondolkodni, és volt hogy a szavak magyar megfelelői sem jutottak eszembe....Szerintem az a fontos, hogy eleve ne magyarul hanem az adott idegennyelven kezdj el gondolkodni...Remélem tudtam segíteni, szép napot!
2018. febr. 16. 15:34
 13/13 anonim válasza:
*13
2018. febr. 16. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!