Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezt hogy mondanád angolul?

Ezt hogy mondanád angolul?

Figyelt kérdés

Ha be lehetett volna kapcsolni a TV-t, be kellett volna csukni az ajtót.

(múlt idő, passzív, feltételes mód..)

Nekem ennél a mondatnál megállt a tudásom, kíváncsi vagyok, más hogyan mondaná.

Köszi

2011. júl. 26. 22:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"If the TV could have been switched on, the door should have been closed."

vagy

"If the TV would have been allowed to switched on, the door should have been closed."

Ugye az első arra vonatkozik, hogy ha nem működik a TV.

A második arra, hogy nem engedték meg a bekapcsolást.

--

Én így mondanám, nem biztos, hogy jó... remélem nem vág nyakon a régi angoltanárom, ha meglátja :)

2011. júl. 26. 23:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Ott a pont. Én is így fordítottam. (És csak utána néztem meg a válaszoló megoldását.)
2011. júl. 27. 00:10
 3/11 anonim ***** válasza:
ha az angol tanar nem is, de valaki aki tud angolul az biztos
2011. júl. 27. 02:26
 4/11 anonim ***** válasza:
ha az angol tanar nem is, de valaki aki tud angolul az biztos :)
2011. júl. 27. 02:26
 5/11 anonim ***** válasza:
amugy viccen kivul jo a mondatod, bar nekem inkabb ez a magyar mondat ertelmezese okoz gondot :)
2011. júl. 27. 04:19
 6/11 anonim ***** válasza:
azt akartam mondani hogy az angoltanarod vagna nyakon, mert szerintem olyat nem tanitanak hogy if utan would lehet. es szerintem sem jo teljesen nyelvtanilag, de en is sokszor hallottam mar..
2011. júl. 27. 04:24
 7/11 anonim ***** válasza:

@04:24

Érdekes, mért lenne helytelen? Az "If you would be so kind not to stab me." egy értelmes mondat, szerintem.

2011. júl. 27. 09:48
 8/11 anonim ***** válasza:

persze hogy az, en csak azt mondom hogy ugy emlekszem az "angol"tanarok ugy tanitottak hogy if utan nem lehet will es would sem. persze van mind a 2, bar ha ezt a would ot multban mondod, az nekem kicsit furcsanak tunik de mondom hogy hallottam igy is.

en igy mondanam:

if turning on the tv had been allowed, the door should have been closed.

2011. júl. 27. 13:09
 9/11 anonim ***** válasza:
@13:09 Hm. Lehet. Bár ez már szerintem ilyen anglisztikai kérdés lenne... amúgy szerintem mindkettőnk mondatát simán megértené egy brit vagy amerikai...
2011. júl. 27. 13:54
 10/11 anonim ***** válasza:
igen, mivel sok amerikaitol hallottam ezt olyan formaban. hat a britekrol nem tudom, ok eleg nagy gyokerek
2011. júl. 27. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!