Tudok két nyelven és szeretnék szeptembertől megtanulni még kettőt. Jó ötlet egyszerre? Vagy mást javasoltok?
Figyelt kérdés
Szóval... van egy angol felsőfokú nyelvvizsgám és egy spanyol közép. Szeretnék szeptembertől még két nyelvet megtanulni, a franciára és az oroszra gondoltam (de ha van jobb páros ötletetek, azt is szívesen veszem:)) de nem tudom mit csináljak. Előbb érdemes lenne egy spanyol felsőfok és azután kezdeni újat? Vagy nyugodtan kezdjek hozzá? És megtanulhatom egyszerre a kettőt? Jó nyelvérzékem van, könnyen megy, de még nem voltam ilyen helyzetben. Vagy össze fogom keverni és a végén egyiket se tudom rendesen?:D Idén érettségizek és fősuli végére szeretnék a két újból is legalább középfokot. Ezt meg lehet csinálni? És akkor már elégedett lehetek a nyelvtudással vagy 4 felsőfokig meg se álljak?:D Sokan azt mondják használjam ki, hogy jó a nyelvérzékem, de 4 felsőfok nem túl sok?? L/182009. ápr. 5. 10:32
1/3 anonim válasza:
Irigyellek kicsit, hogy így megy.. :) én csak álmodok róla .)Hát, nekem azt mondták 2 nyelvet ne nagyon tanuljunk egyszerre, de ez szerintem nyelvfüggő. Ha a helyedben lennék, én inkább spanyolból megcsinálnám a felsőfokot és elkezdeném a franciát, mivel ezek egy nyelvcsaládba tartoznak és valamilyen szinten van köztük hasonlóság. Illetve hallottam olyat, ha beszélsz angolul és spanyolul, a legkönnyebben a spanyolt és az olaszt fogod elsajátítani.. Az orosszal szerintem csak a későbbiekben foglalkozz, ráérsz, ha már benne vagy a 3.-ban, akkor már nem keveredsz bele. Sok sikert, remélem egyszer utolérlek nyelvtudás szintjén :) ;)
2/3 anonim válasza:
Bocsi, az előző vagyok. Visszaolvastam a válaszom, és észrevettem, hogy rosszat írtam. Szóval ha már beszélsz angolul és spanyolul, a legkönnyebben a franciát és az olaszt sajátíthatod el. Bocsi, remélem érthető :D
3/3 anonim válasza:
Kezd el nyugodtan a másik kettőt, ha most az lelkesít, ha szükséged van rá, spanyolból később is megcsinálhatod a felsőfokút. A nyelvtanulásnál az a legfontosabb, hogy az ember mindig azt csinálja ezerrel, amire épp rákattant. Én is imádok nyelveket tanulni, eddig van három felsőfokúm (angol, német, spanyol), és további két nyelvet tudok középfokon (olasz, francia), de néhány tolmácsmunkát leszámítva alig van olyan helyzet, ahol magasabb nyelvtudás kellene a középfokúnál. Ha nem közvetlenül a nyelvekkel akarsz majd dolgozni (nyelvtanítás, fordítás, tolmácsolás), jobban jársz minél több nyelv középszintű tudásával, mint néhány felsőfokúval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!